Var är glöden?

The-face-of-a-Chinese-coal-miner.-

Vart jag än går ser jag människor som ser sammanbitna ut. Människor som har fastnat i sina mönster och man ser att det inte finns något hopp kvar. Det är som att all luft har gått ur de och alla drömmer är krossade. Bilden illustrerar hur mycket vi kan skada oss själva när vi inte längre har något att se fram emot. En arbetare som tagit sig ur kolgruvan för att hämta lite frisk luft.

Men så där har vi det inte i Sverige… Jo. Vi har det så i Sverige bara att vi tar död på oss själva lite långsammare och på andra sätt men principen är den samma. Man rättar sig in i hur det ska vara och hur det ”alltid” varit och sen har man alla anledningar till att inte göra något åt det.

Det finns inte en enda människa som kommer tacka dig när det är dags att ta farväl. Så varför låter vi oss själva förfalla för att någon annan har bestämt hur det skall gå till? Alla människor har ett sinne som fungerar på samma sätt och vi har alla förmågan att kunna välja hur vi mår. Det är synd att se så många talanger och personligheter gå till spillo för att de slutat tro på sig själva. Allt man behöver göra är att fråga varför man är här. Kom du hit för att göra det du gör? Kom igen… Det är meningslöst om något att bara sitta fast och nöja sig med det man har. För om man börjar ifrågasätta på riktigt så inser man snart att man inte är 100% nöjd. Det tragiska i detta är att vi har lärt oss att det är så det är att leva. ”Man kan inte få allt” ”Det ser ut som det gör nu, var glad.” Varken evolutionen eller något annat kommer ha nytta av en sådan inställning. Men det mest tragiska är att man själv kommer ångra sig längre fram. Människor som intervjuats i livets slutskede säger ofta att de kunde gjort mera. De levde inte ut till sin fulla potential och det är så synd att man kommer på det här när det är för sent.

Men vi som är kvar och fortfarande har mycket tid kvar har all möjlighet att göra sig själv en stor tjänst. Sträva efter att leva på ditt sätt. Vad är det bästa du vet? Och vad är din anledning till att du inte gör mer av det? Du är ansvarig för ditt liv. Det finns ingen annan som kommer ge dig någonting och det finns ingenting som kommer ramla ner i huvudet på dig om du bara väntar tillräckligt länge.

Du har allt som krävs för att göra dig själv glad! Du behöver bara tro att det är möjligt.

Alla är bra. Ingen är dålig. Alla får vara med! 😀

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *