Vänta lite innan du väljer

1471642782107

Är du på väg att göra ett val men känner att något är jobbigt? Gör då ingenting. Alla bra beslut kommer från lugn.

De flesta gillar logik och det här är logiskt men ändå så svårt att leva efter. Vi gör alla våra beslut på känslor och gärna sådana känslor vi själva inte vill ha. Politiker är ett väldigt bra exempel. De får en känsla och sen skall man göra viktiga beslut baserat på det och självklart spelar det ingen roll vilket väderstreck politikerna kommer ifrån. Det börjar med att några vill slänga ut människor och som motreaktion vill man förhindra det. Ur detta kommer inga kreativa och konkreta lösningar utan allt känns mest som att släcka bränder. Problemet är att de gör okloka beslut för att de baseras på impulsiva känslor.

De allra flesta lever sina liv på det här sättet och det man inte inser är att det bara går runt i en cirkel. Vi tar dåliga beslut och får dåliga resultat vilket leder till ännu fler känslor och då måste vi göra något åt det för att inte ha jobbiga känslor. Då tar vi beslut som i sin tur leder till fler problem. Hur lång tid skall det ta för en att inse att sitt eget beteende kan förbättras?

Vad är det som gör att de flesta saknar förmågan att se på sig själva utifrån? Om man börjar observera sina egna beteenden och tankemönster inser man snart hur komiskt allting är. Hur vi är så otroligt seriösa med våran egen person och att vår verklighet är så dramatisk. William Shakespeare beskrev det som att vi är alla våra egna skådespelare. Jag tycker att vi är oerhört roliga att kolla på! Vi behöver inga roliga filmer, det räcker med att man studerar sig själv och sin omgivning så får man sig snart ett skratt 😀

Med andra ord… Gör inga beslut om du inte är lugn för risken finns det blir humor av det och det är väl inte meningen?

Eller? 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *