Välj något bara!

Varje dag står vi inför olika val som skall göras. Vissa sker per automatik medan andra val är lite klurigare. Hantera alla valmöjligheter på samma sätt så blir snart alla beslut lika enkla.

Det är bara att välja! Det krävs ett visst självförtroende för att göra bra val men om man lär sig att lyssna till sitt inre så blir allting ganska enkelt. Oftast vet man alltid vad man vill men av någon anledning börjar man ta hänsyn till den där rösten som dyker upp i huvudet. Det vi kallar för egot börjar genast påminna en om att man skall välja rätt. Rösten i huvudet tar alla tidigare erfarenheter + det som händer nu för att på så sätt lista ut sin egen framtid. Det där ”Jag”:et är helt hopplöst för den tror sig kunna spå om framtiden. Det är omöjligt att veta vad som kommer hända i framtiden. Egot ”vet” att det troligtvis kommer se likadant ut som det gör nu men det är inget fakta. Hade egot vetat hur framtiden såg ut hade den inte blivit så förvånad varje gång det inte blev som den hade tänkt sig. Tankar som ”Åh nej!” hade aldrig dykt upp om inte egot fanns närvarande. Egot förväntar sig att allting skall vara frid och fröjd och försöker också leva efter den bilden. Egot är hopplöst för den kommer ingenstans. Den är fast här och nu men tror sig kunna veta något om det förflutna eller det som komma skall.

Allting är precis vad det är. Oavsett om du äter broccoli eller glass till frukost, det spelar ingen roll. Välj något men var medveten om vad det är som pågår. Vaknar man en dag och känner för att äta glass till frukost så se till att göra det! Nyckeln är att vara medveten om sina val och göra det fullt ut. Börjar man tveka eller tvivla på sina val blir ingenting gjort och leder bara till inre konflikter som skapar olycka. Antingen äter man glass till frukost eller så gör man det inte. Antingen går man på den där festen eller så gör man något annat. Antingen säger man till sin partner att den är dum i huvudet eller så köper man blommor. Antingen investerar man i den där lägenheten eller så gör man det inte. Hur litet eller stort beslutet än må vara så vet man alltid vad det är man kommer välja. Att ta den långa vägen via egot är bara slöseri med tid.

Egot är så starkt att de flesta människor lever i något slags limbo. Kom ihåg det här: Vi gör alla våra val baserat på hur medvetna vi är. Gör man ett val man ångrar beror det endast på att man inte visste bättre vid det tillfället. Det säger sig självt att man inte kan skydda sig mot dåliga val för i så fall hade vi haft fred på jorden. Välj något och var medveten om det. Tillslut blir det bara rätt.

To be, or not to be, that is the question

-Shakespeare

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *