Tecken finns överallt

Det vi fokuserar på får vi mer av. Det finns inget som heter att livet straffar eller gynnar det är endast dina tankar som avgör vad du får.

Därför är det viktigt att man är noga med hur man tänker för tankar blir till känslor. Känner vi stress och börjar tänka mer på det kommer vi fortsätta stressa. Det undermedvetna gör ingen skillnad på den fysiska världen och det som händer inuti. En mardröm leder till ökad puls, svettningar och andra fysiska åkommor och även fast det inte är farligt att drömma så förstår inte kroppen det. Det är därför glada människor alltid  tycks vara vara glada för att de fokuserar på att se det fina i allting och det innebär att de får mer av det. De som ser utmaningar i vardagen som problem kommer hela tiden att hitta nya problem. De som skrapat ihop mycket pengar tycks bara få mer av den varan. Du har förmågan att välja hur du ser omgivningen och bestämmer du dig för att se saker på ett visst sätt kommer det bli verklighet.

Ett bra exempel är när man är på väg att köpa en ny bil. När man väl bestämt sig vilken modell man vill ha ser man plötsligt samma modell överallt på gatorna. Det är något som gör att vi blir mer uppmärksamma på saker vi fokuserar på. Det här fungerar oavsett om man är medveten eller omedveten om hur vårat sinne fungerar. Är man omedveten om detta fenomen är det väldigt enkelt att undra varför man är på ett visst sätt eller varför ingenting går som man vill. En som tycks ha tur hela tiden kan också vara omedveten om varför detta sker men förklaringen ligger i att personen vet vad den vill ha och strävar mot det.

Om vi kan bli medvetna om att det fungerar på detta vis kan vi också styra hur vi tänker i större utsträckning. Vet man vad man vill kommer man att se fler och fler tecken som pekar på att man är på rätt spår. Allt sitter i sinnet, man lever från insidan ut och det blir tydligt när börjar studera denna sanning. Varför eller hur det fungerar är dock svårare att förklara men det verkar vara så det fungerar i den här delen av universum. Med balans och sinnesnärvaro kommer tecknen att visa sig oftare, stora som små.

Ett roligt exempel idag var när jag satt i baren på min kusins restaurang och beställde en cola. Precis efter jag hade betalat fick jag en känsla ”Undra om man kanske skulle ha lite chips till det här”. Bara en liten stund senare, från ingenstans, kom bartendern fram med liten skål fylld med chips och frågade om jag ville ha. ”TACK!” sa jag och började äta. Jag kunde inte annat än att börja le stort inombords och undra hur fan det gick till.

Kalla det slump eller kalla det vad ni vill men mitt sinne fokuserar tydligen mycket på chips vilket inte är helt omöjligt i och för sig! Det enda jag vet är att jag fick chips till min läsk, mer behöver jag inte veta! 😀

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *