Ta kontrollen över ditt undermedvetna

Det undermedvetna sinnet lagrar allting du varit med om för att kunna hjälpa dig i nuet. Det fungerar efter bestämda regler och gör flera tusen beräkningar varje sekund. Det undermedvetna står för ca 95% av alla vanor, beteenden och allt vi tror på vilket innebär att det styr nästan allt i ditt liv. Det undermedvetna kommunicerar inte genom bilder som det medvetna sinnet gör. Istället använder den sig av impulser och något som kallas för ”magkänsla” när den vill ha våran uppmärksamhet.

Har man varit med om negativa händelser tidigare i livet skapar det undermedvetna regler för att skydda en mot det i framtiden. Alla liknande situationer utlöser samma känslor och samma beteenden. Har du blivit skrämd av en clown som barn finns det en risk att du idag lider av Coulrofobi. Fylls man med jobbiga känslor drabbas man själv i första hand och i andra hand sin omgivning. Det undermedvetna ger signaler och man blir arg, sur, ledsen eller rädd och detta leder till oönskade beteenden.

Vad skulle hända om man kunde gå tillbaka i tiden då en negativ händelse inträffade och att man helt plötsligt inte brydde sig längre? Vilka rädslor skulle försvinna? Vad skulle man göra i framtiden då man inte längre var begränsad av denna rädsla?

Tar man kontroll över sitt undermedvetna låter man inte beteenden komma i vägen för sitt mående. Kan man belysa att sina beteenden beror på något mer underliggande kan man också leta efter lösningar. Du har ansvar för hur du agerar och det är ditt ansvar att ta reda på vad som triggar dig till dåliga beslut. Så länge man inte är medveten om hur sinnet fungerar blir allt begränsat till en enda smal verklighet. Man fortsätter att skylla ifrån sig och man ser sig själv som ett offer för verkligheten. Vi kan ta kontroll över det genom att intressera oss för att vilja må bättre. Tar vi hand om oss själva får vi ett klarare sinne som kan ta ansvar. Att motionera och äta näringsrik mat är ett väldigt bra verktyg för att ta kontrollen över sitt sinne och en daglig meditationsvana kommer i längden eliminera alla oönskade vanor och beteenden. Meditation ger dig förmågan att kunna observera hur sinnet fungerar och endast genom observation når man roten till alla problem.

Det undermedvetna viskar saker till dig som får dig att agera på ett olämpligt sätt. Har man kontroll över sitt undermedvetna kommer det istället att ropa högt och leda dig till fantastiska saker. Antingen är det din värsta fiende eller din bästa vän och med andra ord har man alltid en djävul och en ängel på sina axlar.

Vem talar högst?

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *