Sista dagen på jobbet

Nu är det gjort! Jag har nu sagt adjö till min arbetsplats och mina kollegor. Det tar ett tag innan den externa världen formar sig efter sina intentioner.

Successivt har mina tankar känts mer och mer verkliga om att jag en dag skall göra något annat. Jag drömde om att ligga på en strand eller att sitta och meditera i skuggan, skriva och läsa. Jag har varit beredd på den här dagen mentalt väldigt länge och jag är även säker på att jag gör rätt val. Men det är en stor skillnad på att förstå saker intellektuellt och att faktiskt ha en direkt erfarenhet av något.

Det är enkelt att tänka sig i vilken ordning saker skall ske men när dagen väl kommer går det inte längre att jämföra tankar med erfarenhet. Vi kan ha en uppfattning om hur saker skall vara i framtiden men vi kan aldrig föreställa oss exakt hur det känns med nya upplevelser och erfarenheter. När stunden är kommen blir tankar överflödiga och därför kan vi inte tänka oss till nya erfarenheter utan de måste själv upplevas. Har man en stark vilja att göra något nytt kommer den faktiska upplevelsen vara mycket starkare än föreställningarna.

När man får höra från sin omgivning att de är ledsna för att man skall åka, att man kommer bli saknad och att man inte behöver ställa klockan på måndag morgon så blir allt mer påtagligt. Det som jag planerat har nu blivit en verklighet, inte bara för mig utan för alla andra också. Någonting har ändrat på sig och det är tydligen jag som sett till att det nu sker. Detta skapar en känsla av trygghet och förundran över att det faktiskt går att göra vad man vill om man bara bestämmer sig. Nu vet jag lite mer om hur allting fungerar, det vill säga hur man kan ändra livets spelregler med endast intentioner. Det är overkligt att det faktiskt fungerar och vad förutom jag kunde förhindra det här? Från och med nu står det skrivet i universums historia och alla val jag gör kommer forma dess framtid.

Att visualisera, planera och sen faktiskt göra något skapar en obeskrivlig känsla av lycka som inga drömmar någonsin kan frambringa. Drömmar är visioner om vad man skulle vilja göra i framtiden och när det blir verkligt förvånas man över hur bra det faktiskt känns. Jag visste vad jag var på väg att göra men att det skulle kännas såhär bra visste jag inte. Lättnad är ett ord som passar in här 🙂

Uppenbarligen går det att göra vad man vill och den enda begränsningen man har är den man sätter på sig själv. Att ta till handling belönas alltid med frihet och jag är nu säker på att jag aldrig mer kommer trycka undan hjärtats röst. Det enda som finns kvar är oändliga möjligheter.

Jag väntar med spänning på vart det bär av härnäst <3

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *