Låt inte rädslor begränsa dig

Vad är det vi är rädda för egentligen eller är det bara ett påhitt? Människor kan vara rädda för alla möjliga saker men det roliga är att rädslan för att dö kommer långt ner på alla listor! Det måste betyda att de flesta dör hellre än att hålla ett offentligt tal.

Rädslan hindrar oss från att göra det vi vill och ofta vågar vi inte ens tänka på grund av den. Det finns alltid något att oroa sig för och i grunden ligger en rädsla som ännu inte blivit upptäckt. Rädslan sitter i självbilden och den kan vara svår att identifiera om man inte lär sig att observera den. Att försöka undvika rädsla kommer aldrig ta bort den utan det är endast genom att möta rädslan som vi kan vinna över den.

Börjar man undvika saker på grund av rädsla förnekar man sig själv att leva som man vill och göra det man drömmer om. Att lära sig att älska sig själv är en nyckel för att besegra rädslor även om många rädslor ser till att man inte ens vågar det. Det är ett komplext system som ständigt pågår och försöker ge dig information om vad du skall och inte skall göra och detta leder i många fall till förvirring och oro. Du har ingen kontroll på vilka tankar som dyker upp i huvudet och rädslorna är ett fenomen som kan kännas högst verkliga. Rädslorna saknar dock substans för de finnas endast i ditt huvud och de reflekterar aldrig vad som faktiskt pågår just nu.

Rädsla kan tyckas vara onödigt men den gör samtidigt ett väldigt bra jobb genom att hålla människor på plats, den används till och med av nationer för att hålla befolkningen i sitt grepp. Du gör dig själv en otjänst genom att inte våga möta dina rädslor för där bakom gömmer sig alltid något större. Om du får frågan ”Vad är du rädd för?” kommer du kanske börja tänka i framtiden vad som kan hända och rädslor börjar komma upp till ytan. Om du istället får frågan ”Vad är du rädd för just nu?” kommer svaret att bli ”ingenting”. Det är alltså endast i det förflutna eller i framtiden som rädslor kan finnas och lär vi oss att bara vara här och nu kommer också alla rädslor att försvinna.

Jag skriver inte den här bloggen för att du skall kunna lösa alla dina problem på ett snabbt och smärtfritt sätt för det är jag inte intresserad av. Jag är intresserad av det som fungerar på lång sikt och vad det är som krävs för att aldrig mer behöva oroa sig. Det finns inga genvägar till att besegra sig själv men det är värt varenda minut i slutändan. Det enda som fungerar är att möta rädslor i alla situationer och tillslut tycker till och med rädslorna att du är jobbig och överger dig. Samlar du mod till att möta en rädsla kommer den att förvandlas till mera mod och du inser snart att har varit rädd helt i onödan.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *