Enda anledningen till en bra hälsa

Har du någonsin hört talas om att det är bra med nyttig mat och motion…?

Jag har hört talas om det många gånger precis som alla andra och jag har även trott på mycket av det. Det kommer nya bud varje vecka och allt överflöd får många gånger motsatt effekt då vi helt enkelt tröttnar och slutar bry oss. Vi människor har vandrat på jorden i ca 2½ miljoner år och ännu har vi inte lärt oss att äta. Det finns så många råd vad det gäller kost men det viktigaste glöms helt bort i strävan efter den perfekta hälsan.

Bra mat, det vill säga näringsrik mat och viss motion är fantastiskt om man vill ha ett klart sinne. Vi måste fråga oss varför vi skall ta hand om oss. Den vanligaste orsaken till varför man börjar träna och äta bra är för att man skall bli smal och snygg eller för att någon annan säger att det är ohälsosamt att vara tjock. Man kan inte få något om man inte vill bidra, man kan inte bli lycklig genom att inte vara olycklig och man kan inte bli smal genom att inte vilja vara tjock. Allt detta baserar sig på en negativ motivation som visserligen fungerar ett tag men det kommer aldrig fungera på lång sikt.

Vill man ha goda resultat som varar hela livet måste man börja tänka på de långsiktiga fördelarna som kommer när man tar hand om sin hälsa. De flesta tänker kortsiktigt när det handlar om utseendet på kroppen och har man lyckats tappa några kilon innan man lägger sig på stranden så har man gjort ett bra jobb. Du skadar dig själv genom att tänka så för du vet att du kommer gå tillbaka till dina vardagliga rutiner när hösten kommer och allt beror på avsaknaden av en långsiktig plan. Börja tänk på varför du skall ha en bra hälsa så kommer motivationen att räcka hela livet. Livet är oändligt mycket mer än kost och träning men när det fungerar blir det enkelt att gå vägen som leder till evig lycka.

Jag har tränat till och från så länge jag kan minnas men det var för drygt två år sedan jag förstod hemligheten och vips så hade jag 30 kg mindre att bära på. Det långsiktiga vinner alltid så att träna stenhårt 5 dagar i veckan och sniffa proteinpulver till frukost är ingen bra idé om man ändå tänker sluta efter nåt år. På senare tid har jag fått större förståelse för hur kroppen och sinnet hänger ihop och man kan inte ignorera något av dem om man vill känna sig riktigt bra! Motion + ett klart sinne öppnar alla dörrar för att kunna leva ett helt okomplicerat och smärtfritt liv. Den inre glöden antänder sig själv och skapar ett välbefinnande som ingen mat någonsin kan ge dig. När man är frisk och har ett klart sinne framstår alla vardagsproblem som roliga skämt och det är den enda anledningen till varför man skall ta hand om sin hälsa. Näringsrik mat och rutinmässig motion är bra verktyg för att kunna ägna sig åt det man verkligen tycker om. Sen om man vill ha en snygg kropp för att det är kul så kör på men det skall inte vara anledningen.

Så vem fan bryr sig om magrutor när man kan göra vad man vill?

2 Comments

  1. Jag håller inte riktigt med…eller på sätt och vis gör jag absolut det, men på ett annat sätt inte. Jag tycker att känna sig snygg är en utmärkt motivation till att känna sig motiverad till att träna och att äta bra. Det betyder ju inte att övervikt = ful. Men att känna mig stark gör också att jag känner mig snygg även om magrutorna lyser med sin frånvaro. Så att känna sig snygg tycker jag kan vara en alldeles utmärkt motivation till att vilja träna. (Även om det inte är den enda motivationen)

    1. Hej Alexandra,

      Allt som motiverar till att fortsätta utvecklas är bra! Jag håller med om att det är kul att känna sig stark och snygg för det gör att man mår väldigt bra. Träning och kost hjälper mig inte bara med att må bra utan det hjälper mig att fortsätta utvecklas och följa sina drömmar. Det krävs mer än bara träning och kost men har man de bitarna på plats så har man gjort sig själv en stor tjänst. Tack för att du skrev!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *