Du förstår kvantfysik bättre än vetenskapen

Ramlade över ett spännande inlägg angående kvantfysik. Med hjälp av kvantfysik kan man beskriva hur mycket jag förstod av fysiken som lärdes ut i skolan. Ingenting!

De allra minsta partiklarna kallas enligt fysiken för Higgspartiklar medans Buddha benämnde dem för ”Kalapas”. Det är de minsta byggstenarna till all annan massa och Buddha kunde uppleva hur snabbt de uppstod och försvann från tomma intet. Även forskarna har idag kunnat bevisa att partiklar uppstår och försvinner med en sådan hastighet att allting är i ständig förändring och inget står stilla. Det är som att oändligt många stjärnor blinkar snabbt på en svart himmel. Buddha kunde komma fram till denna slutsats för över 2000 år sedan genom att sitta still och meditera.

Vetenskapen kan idag säga att ingenting har en fast form utan allting svävar omkring i ett hav av energi men från vad dessa partiklar uppstår och försvinner ifrån kan de inte förklara utan att behöva blanda in medvetande. Medvetande är fortfarande något som verkar omöjligt för vetenskapen att förklara. Det finns ett stort medvetande som låter allting finnas inom dess gränslösa ramar. Allt som finns uppstår ur ett tomt och evigt paradis vars enda syfte är att vara. Energiflödet kan ta vilken form som helst och just nu har det råkat forma sig till en mänsklig skapelse som läser en text på nätet 🙂

Denna dans av former kan vara allt från en galax till en mänsklig kropp. Partiklarna skapar kroppen och sinnet och där uppstår ett ”Jag” som kan beskåda sig själv. Energin blir helt plötsligt medveten om sin egen existens och vi har förmågan att uppleva detta mirakel som pågår. Vi vet att våra kroppar är energi, vi vet att våra tankar är energi men ingen kan beskriva medvetandet. Genom att beskåda sitt eget medvetande kan man förstå det här bättre vad kvantfysiken någonsin kan göra.

När man mediterar och låter allting vara som det är kan man uppleva detta medvetande på närmare håll. Det är endast genom nuet vi kan få tillgång till den oändliga stillheten och den har alla svar vi behöver för att kunna leva i frid. Det är en sak att förstå detta intellektuellt men genom meditation kan vi förstå det på en helt ny nivå som många gånger är chockerande. Ord är överflödiga då vi helt saknar förmågan att förklara detta logiskt. Ingen kan säga vad det är utan det enda vi kan göra är att peka på det och prata om det. Det här är förstås helt galet så ibland är det mycket lättare att bara skratta åt det 😀

Allting finns mitt framför ögonen och allting är perfekt just nu. Det samma gäller oss människor för vi behöver inte göra ett skit för att bara vara det vi är. Att bara få finnas är ren perfektion och vi behöver inte leta någon annanstans än där vi står. Man behöver inte låtsas att man är någon annan och därför är det en befrielse när man lager för lager tar bort alla krav man ställt på sig själv. Kan vi genom meditation övertyga illusionen om separationen får vi ta del av den villkorslösa kärleken.

Hängde du med på den?!

Nothing Is Solid & Everything Is Energy – Scientists Explain The World of Quantum Physics

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *