Du är värd mer

Vem lever du ditt liv för?

Jag önskar att alla kunde svara ”mig” på den frågan och mena det. Det är svårt att leva sitt liv för sig själv när man har alla andra runt sig som tänker att man skall göra annat. Många har förslag på hur du skulle kunna leva men det finns bara en som kan veta säkert och det är givetvis du. På något magiskt sätt råkar du finnas här bland alla andra varelser just nu. Du är ett med allting och du består av samma byggstenar som allting annat. Du har förmågan att observera livet genom en människas ögon och ägnar man en tanke åt detta inser man att det är hur coolt som helst! Helt jävla obegripligt men ändå händer det och ingen kan förklara varför. Inte ens den berömda vetenskapen. Det är så fascinerande att jag skulle kunna sätta punkt här och bara begrunda detta mirakel.

Med detta sagt är det sorgligt att alldeles för många försöker leva sina liv för andra människor. Man ber snällt och hoppas att man inte skall vara till för mycket besvär. Andras åsikter om en själv är högt prioriterat och man försöker stärka sin egen bild genom att se bra ut i andras ögon. Om man bara är tillräckligt snäll och ställer upp så kanske man får äta lite av kakan vid ett senare tillfälle. Man skall självklart försöka hjälpa sina medmänniskor men de flesta kan inte ens ta hand om sig själva och ändå skall de försöka serva andra. Att försöka uppfylla andras behov är omöjligt med tanke på att det är få som vet vad de verkligen vill. Hur skall man kunna hjälpa någon som inte vet vad den vill? Hur skulle den hjälpen se ut?

Du är perfekt precis som du är och det finns inte en enda sak som skulle kunna bli bättre eller sämre. Men varför är det så svårt att se? Jag vet inte, men älskar man sig själv till hundra procent kommer man automatiskt att sprida detta vidare till sin omgivning. De flesta skulle må bättre om de började älska sig själva mera och hjälpa andra mindre för på så sätt hitta en balans. Vi försöker tillfredsställa andras behov i mycket större utsträckning än våra egna.

De som älskar dig kommer att göra så oavsett vem du är, vad du gör eller hur du ser ut. Om du gör det du tycker om kommer du träffa nya människor som gillar dig för att du är dig själv och inte för att du råkar spela i ett häftigt band eller har en snygg bil.

Ingen kommer tacka dig i slutet av livet för att du var snäll och ställde upp. Det bästa vore om du tackade dig själv för att du följde dina drömmar. Lever man nu så förtjänar man precis allting man vill ha. Hur många får chansen att födas som människa? Jag tycker att det är värt att offra livet för den chansen. Gör ditt framtida jag en stor tjänst genom att börja göra det du verkligen tycker om oavsett vad någon annan tycker!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *