Du är överviktig för att du vill vara det

Du är stor för att du vill vara stor. Du säger till dig själv att du älskar att äta viss mat och du kollar dig i spegeln och tänker ”Jag är stor”. Det är precis det som gör att du aldrig kan gå ner i vikt.

 

Personen är hela ens självbild och det är helt andra krafter som styr kroppen än vad man tror till en början. Det hela börjar med att man blir stor och sedan vänjer sig sinnet vid den fysiska formen och försöker således hålla kvar detta tillstånd. Tänker man ”Jag är stor” signalerar man till sitt undermedvetna att man vill fortsätta vara det. Det undermedvetna är så fint konstruerat att den gör precis vad du tänker och säger till dig själv. Säger du och känner att du är stor är det precis det du kommer fortsätta vara.

Negativ motivation är allting som gör att du vill ändra på dig på grund av yttre omständigheter. Någon annan tycker att du är stor, någon annan har 6-pack men inte du, du kan inte röra dig, hälsan sviker och så vidare. Du börjar äta isbergssallad och light-vatten för att snabbt tappa några kilon. Ett tag fungerar det sen kommer kroppen ikapp dig och utan att du reflekterar över det sitter du där med en pizzaslice i handen. Det svåraste i en sådan situation är att inte lägga skuld på sig själv eller känna ”äh orka bry sig om sin vikt”. Negativ motivation kommer aldrig fungera långsiktigt med tanke på att de negativa tankarna fortsätter att finnas.

Positiv motivation kommer inifrån. Att hitta VARFÖR jag skall gå ner och inte på grund av! På grund av är en negativ inställning som alla borde göra sig av med inom alla områden i livet och inte bara när det gäller viktnedgång. Det sätter sinnet i en negativ vibration som suger åt sig olycka från alla håll. Inre motivation handlar om att se sig själv som bättre än vad man är just nu. Att se sig själv smalare, starkare och hälsosammare än vad man är idag. För att ändra på utsidan krävs det att man först ändrar på insidan

Hur många atleter tänker att de är tjocka? Ingen, såklart. Det beror på att de ser sig själv som starka och hälsosamma vilket i sin tur leder till att de också är starka och hälsosamma. Du kommer aldrig kunna gå ner i vikt om du tänker att du är din nuvarande fysiska form för så länge du gör det kommer din fysiska form att kvarstå.

För att ändra tankemönster krävs det upprepning och du kommer givetvis att stöta på motstånd när kroppen försöker bryta ett mönster. Äter man tillräckligt och ser till att hitta fördelarna med att vara smal istället för att se det negativa med att vara stor har man kommit långt. Det här handlar om att ändra på hela sin självbild och det är en stor skillnad gentemot att vilja tappa några kilon. Vad man gör rent praktiskt för att gå ner i vikt spelar mindre roll. Det börjar inte med vad du gör, det börjar med vad du är och du är precis vad du tänker att du är.

Det kan anses löjligt att försöka ändra på sina tankar. Men det löjligaste av allt är att det fungerar. Snedsteg kommer alltid att komma men vet man att det beror på ens programmering är det enkelt att förlåta sig själv.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *