Det finns bra människor

mans-hand-is-trying-to-reach-the-sun-picjumbo-com

Det finns bra människor över allt men de är för upptagna med att vara bra så vi hittar de inte!

Oftast beror det på att vi inte är tillräckligt uppmärksamma på vår omgivning. Som igår när jag var i Slottsskogen och väntade på vagnen hem. Då dyker det upp en farbror på hållplatsen och allt jag gör är att le mot honom och direkt hejade han och kallade mig ”Monsieur” på franska. Det lös om honom trots att han gått igenom operationer och elände men han fokuserade inte på det. Han fokuserade på kärleken till andra människor. Vi pratade en stund tills vagnen kom och jag hoppade på vagnen längst fram och han gick på i mitten. Efter en hållplats gick han av och sträckte in huvudet genom framdörren och sa hejdå. ”Monsieur!” och vinkade. Det behövs inte sägas mer utan det lilla räcker för att bli genuint glad.

Efter träningen idag gick jag ner till det bästa caféet i stan och skulle ta en kaffe. Där utanför satt min syssling och två av hans vänner och återigen fick jag ett smakprov på att det finns underbara människor där ute. Inspirerande människor som har projekt på gång och en sund inställning till vardagen. Vi bytte lite erfarenheter och vips så hade man en ny facebookvän, haha 😀 Jag blir glad när jag träffar människor som slutat tänka på sig själva i första hand och istället funderar på hur man skulle kunna göra världen lite bättre.

Om man fortsätter göra saker man tycker om kommer man snart att komma i kontakt med nytt folk som passar ens egna intressen. Det spelar ingen roll vad det är så länge man är sann mot sig själv. När man är i sitt rätta element börjar andra människor att intressera sig och det blir en härlig kedjereaktion av inspiration och motivation. Ingenting kommer gratis men insatsen behöver inte vara så stor utan man behöver bara prova någonting nytt. Följ det som ger fjärilar i magen och känner man skräckblandad förtjusning så vet man att man är på rätt spår 🙂

Det finns bara 1 hinder på vägen till sina drömmar och det är sitt eget huvud. Lyckas man besegra sig själv och hitta nyckeln så finns det inte längre några gränser. Resan dit är slingrig och smal men det är den enda vägen som leder hem.

 

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *