Allting är precis som vanligt

Allt är som det alltid har varit och kommer alltid vara tills du bestämmer dig för att göra något annat.

Har du någon gång varit på en längre semester? Du kommer hem till Sverige igen, träffar vänner och går till jobbet. Man inser att ingenting har hänt och att allting är precis som vanligt. Människor har gjort vad de alltid brukar göra och nyheter är inte längre nyheter då det fortfarande visas katastrofer. Tjejen i affären jobbar fortfarande kvar och har ingen aning om att du har varit borta. En bekant kanske har råkat vinna på lotto men i övrigt dröjer det inte lång tid innan allt är som det brukade vara.

När du väl kommit in i de dagliga rutinerna inser du att folk är inte det minsta intresserade av vad du gör eller har gjort. De är så upptagna med sig själva och sina vardagssysslor och ingen tänker mer på det. Såhär lever de flesta sina liv, det går på repeat och gör samma saker år ut och år in. Alla har vi också varit unga en gång och då har man alltid fått lära sig att ”tiden går så fort”. Att tiden går fort beror på hur man ser det. Om man plötsligt inser att man gått runt i samma spår i 30 år kan det kännas som att tiden har sprungit iväg. Man har inte ägnat en tanke åt vad det är man gör med sitt liv utan det rullar på som vanligt. Vad du än gör idag, om du jobbar eller är pensionär, så lever du fortfarande. Det finns ingenting som heter ”jag har redan levt mitt liv” för så länge du kan säga de orden så lever du fortfarande.

Men vem säger att du skall vara som alla andra? Om du börjar utmana dig själv med tankar så kommer det komma en tid då du inte längre vill vara som alla andra. Men framförallt börjar du att göra saker som andra inte gör. Tid är det bästa vi har men tid ses idag som ett stort hinder. ”Om jag bara väntar lite så får jag göra det där” ”Det är 238 dagar kvar till semestern!” ”Om jag bara kunde gå i pension snart”. Hela tiden används tiden som ett stort hinder mellan dig och det du vill. Kan man istället använda tiden och ha lite tålamod kan tiden istället bli det bästa som finns. Använd tiden till din fördel för den går fort när man inte gör något.

Det tar några år att komma ner på jorden men när du väl gjort det är det bara fantasin som sätter stopp. Jag har nu mediterat varje dag i 5 månader och snart sitter jag på ett flyg till andra sidan jorden. Är det en slump? Både ja, och nej men troligtvis hade ingenting hänt om jag inte hade börjat tänka större. Meditation gör att man kan lyssna bättre på sitt inre och följa det som sägs. Det är idag en av mina bästa vanor. 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *