' Vipassana 10 dagar i tystnad – Living Truth

Vipassana 10 dagar i tystnad

Jag har hållit käften i 10 dagar i sträck för första gången i mitt liv.

Många har provat Vipassana och jag tycker att alla som är lite intresserad av att få ett bättre liv borde prova. Det handlar om att i 10 dagar meditera i tystnad, ca 8-10 timmar om dagen. Poängen med det är att lära sig om sin sanna natur. Dvs ingenting är för evigt och det gäller även våra kroppar.  Det är enkelt att förstå intellektuellt att ingenting varar för evigt och allting ändrar på sig konstant. Men det är en  stor skillnad på att förstå och att faktiskt direkt uppleva detta påståendet. 

Upplever man konstant förändring så inser man snart att det finns ingenting som heter blodigt allvar. Det finns inget som heter att man måste göra någonting. Med mycket träning inser man framförallt att allt som gör att vi mår dåligt är till hundra procent vårat eget fel. Kan vi lära oss att vi själva är skyldiga till vårat lidande kommer vi att lära oss att ta ansvar för allt som händer i våra liv. Helt plötsligt gör vi saker som skapats av kreativitet och passion. Problem och lidande är ett minne blott och har i själva verket aldrig existerat.

Det här är så enkelt och så naturligt! Det är nästan för enkelt vilket gör att vi börjar komplicera sanningen eller kastar bort det som tomma ord. Det finns här hela tiden mitt framför ögonen på oss, i oss och runt oss. För mig är det fantastisk att så många människor missar poängen men det måste bero på att de inte har fått reda på det. Har man aldrig hört talas om sanningen så är det extremt ovanligt att man hittar den. Men i dag finns det så oerhört mycket information som pekar på samma sak.

Den absolut största utmaningen är att få människor att förstå att de måste själva gå vägen. Det är omöjlig att enbart läsa sig till. Exempel: Om du läser en tjock bok på flera tusen sidor som handlar om cricket och du läser den här boken varje dag i flera år. Tillslut kommer du vara experter på cricket. Men…. Den dagen du skall testa att spela cricket på riktigt kommer du garanterat att bli slagen av knattarna i lägsta divisionen. Det är skillnad på erfarenhet och erfarenhet. Du måste själv göra något. Du måste själv ta steget. Ingen kommer göra det åt dig.

Det finns andra sätt än Vipassana! Vipassana är inte den enda vägen men det är ett väldigt bra verktyg! Många kommer dit som aldrig har mediterat en dag innan men som upplever goda resultat. Väljer man att gå den här vägen helhjärtat är det troligtvis början på ett liv i evig harmoni och kärlek. 

Det kommer en dag då du brister ut i ett gapskratt och förvånas över hur enkelt allting är. Allt är precis vad det är och ingenting behöver läggas till eller tas bort. Detta är sann perfektion.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =