' Vikten av dina tankar – Living Truth

Vikten av dina tankar

Det här är inlägg nummer 100! Man skall fira små framsteg och det tänker jag göra genom att skriva ytterligare ett inlägg om varför tankar är av stor betydelse.

Livet är en konstruktion skapad av hjärnan och allt vi vet baserar sig på tron om hur saker är. Med upprepade och noga utvalda tankar kan vi ändra precis allt vi tror på och därmed ändra hur vi upplever livet. Anledningen till att vi har den livsstil vi har beror på att vi tror att det är så det skall vara. Om vi skulle vara missnöjda så har vi alla den fantastiska förmågan att kunna tänka sig något annat. Reglerna/tron vi satt upp med hjälp av vår omgivning är så starka att det är otänkbart att det skulle kunna vara på något annat sätt. Har man aldrig fått reda på, eller är villig att utforska, så är det nästan garanterat att man förblir en produkt av omständigheter och det innebär alltid någon form av missnöje.

Jag har träffat en till person, som tack vare en otäck bilolycka, vaknade upp ur drömmen och insåg ”Vad fan gör jag med mitt liv?”. Idag tränar personen kickboxning och flyttar snart till USA för att bli proffs. En fantastisk historia men det är inte det som väcker mest känslor hos mig. Det skall inte behövas att man nästan dör för att inse att livet är större än allt som inte får ditt hjärta att skutta av glädje. Tyvärr är det fortfarande få människor som söker sig till Sanningen och ett uppvaknande. Ett uppvaknande kan uppstå på olika sätt, antigen genom en omskakande livshändelse eller som i mitt fall, meditation. Då det är omöjligt att planera en omskakande livshändelse i form av en olycka eller ett krossat hjärta, så är meditation att föredra. Du kan också ändra ditt liv genom att aktivt vilja göra något annat och sedan upprepa dessa tankar under lång tid tills den dagen du faktiskt gör det du drömmer om. Det finns många vägar till ett uppvaknande men det krävs handling för att komma dit.

Med andra ord… Kan du acceptera det otänkbara så har du öppnat dörrarna till paradiset. Det otänkbara är att du som individ endast är en dröm, utan anknytning till verkligheten, och du kan själv bestämma hur du vill leva. Du kan välja att se livet som vanligt eller se det som kärlek och magi. Det är helt upp till dig men när du spricker hål på bubblan kommer du uppleva en ny form av välbehag som innebär mindre stress och mer mystik. Det är befriande att slå sig fri från sinnets grepp och äntligen börja leva med ett större syfte och mening. Jag kan inte hitta någon annan mening med livet än att leva det så gott man kan varje dag för det kommer en dag då det inte längre är självklart. Det här låter som den största klyschan men den som inte följer sina största drömmar kan inte förstå hur otänkbart vackert det är. På senare tid förstår jag mer och mer att livet endast är en spegling av vem du är. Är du glad och kär fylls livet med nya spännande saker. Är du bitter och trött kommer du stöta på fler problem och jobbiga människor. Allt du kan tänka dig kan du få men du måste först ändra på dig själv. Jag tycker inte om att säga det men inget annat än du kan se till att du har det bra.

Det är en process! Detta höga tempot vi lever i tvingar oss till snabba kickar och lösningar men vi glömmer bort att livet finns kvar oavsett om vi är president eller lever på gatan. Den dagen man kan uppskatta livet i sin helhet, utan extra pålägg, är den dagen man börjar leva på riktigt.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =