' Vikten av att hålla fokus – Living Truth

Vikten av att hålla fokus

Vet du vad du fokuserar på? Det är nämligen ditt fokus som avgör vem du är, hur du mår och vart du är på väg.

”Mitt liv är så…”
Detta påståendet är ingen sanning utan endast ett fokus. Försök att se vikten av detta blogginlägg och försök att förstå vad som menas med fokus.
I det vi kallar för verkligheten så har vi till synes oändligt många fenomen och saker vi kan fokusera på. Bara i rummet du sitter i så har du oräkneligt många saker du kan lägga din uppmärksamhet på och du kan göra det helt smärtfritt och helt utan ansträngning. Prova själv genom att skifta fokus från skärmen till något objekt vid sidan av skärmen. Flytta sedan ditt fokus från detta objekt tillbaka till skärmen. Fortsätt placera ditt fokus mellan olika objekt och upptäck hur enkelt det är att skifta fokus från det ena till det andra.

Lika enkelt som du kan skifta fokus mellan objekt, lika enkelt är det att skapa sitt drömliv med allt man önskar där i, lika enkelt är det att ägna sitt liv åt att hjälpa andra människor till ett bättre välmående. Fokus är lika viktigt som sol och vatten är för ett frö. Ju mer sol och vatten ett frö får desto lättare kan den växa sig stor och stark. Fröet har bara en uppgift och det är att bli vad det är menat till att bli och tar du bort sol och vatten från detta frö så kommer ingenting att växa. Ditt fokus är likt solens strålar och vad du fokuserar på är fröet. Varje sekund strålar vi ut fokus men vad är det vi lyser på egentligen? Det vi lyser på kommer att växa men om vi inte har en aning om vad det är vi lyser på så har vi snart ett buskage där vi inte ser vart vi går. Föreställ dig att det uppstod ett träd på varje plats du fokuserade – visst hade du varit mer noggrann med vart du tittade?

Ett kraftfullt verktyg
Som du nu förstår är vårat fokus extremt kraftfullt. Allt vi fokuserar på kommer att multipliceras och det gäller alla våra tankar, känslor och begär. Om vi upptäcker att vi är missnöjda med andra människor eller omständigheter så har vi i samma stund satt vårat fokus mot detta och det kommer således att växa. Detta är oerhört viktigt att förstå när vi arbetar med negativa känslor. Om fokus är riktat mot det som till synes gör oss missnöjda istället för att känna våra egna känslor, så kommer problemen snarare att fortsätta. När obehagliga känslor uppstår i kroppen så har sinnet som vana att rikta fokus mot objekt som finns utanför oss själva. Vi tror att om vi kan hitta en orsak till våra negativa känslor så kan vi också göra någonting åt det men i själva verket har solen börjat lysa på negativitet.

Börja fokusera på rätt saker
Vad vi istället bör göra för att komma ur cykeln av lidande är att fokusera på det som faktiskt känns bra. Om du tillåter dig att vara sårbar när du upplever negativitet så har du förmågan att fokusera på förståelse istället för lösningar. Att sikta på förståelse är befriande i jämfört med att stanna kvar i negativitet och fördömande. Kan vi förstå situationen från så många perspektiv som möjligt så har vi en större helhetsbild och vi kan därför vara förlåtande mot andra men framförallt mot vår egna känslor. Denna metod hjälper oss att hantera negativa känslor när de uppstår för det kommer de att göra. Motstånd till negativa känslor är i själva verket anledningen till varför vi lider.

Vad vi vill göra är att skapa något stort i våra liv. Detta betyder att vi behöver vattna och stråla på ett och samma frö oavbrutet och under väldigt lång tid. Vad många gör är att fokusera på flera hundra frön vilket leder till en gräsmatta istället för ett gigantiskt träd. Vi vill hitta ett frö som kan ge frukt och skugga åt många! Förstå att det är så mycket viktigare att hitta detta fröet istället för att försöka hitta lösningar på problem som hindrar oss från att vara lyckliga. Till synes verkar det som att vi behöver bli av med problem för att hitta lyckan men om du förstår hur fokus fungerar så kommer lyckan genom att låta de goda fröna växa sig stora. På sikt är trädet så stort att den lilla gräsmattan nedanför bleknar i jämförelse.

Ta vara på denna gåva
Vi har en gåva att kunna skapa vad som helst med tanken och vårat fokus. Faktum är att allt vi upplever omkring oss i våra samhällen och i världen är ett resultat av det vi fokuserat på med allt från ont till gott. Vill du ha en livsstil som innebär hälsa, lycka och allt annat som du önskar behöver du hålla fokus på detta utan att stanna eller vända tillbaka. Förvänta dig hinder på vägen, förvänta dig motstånd och förvänta dig tunga känslor och hopplöshet. Det är dags att vi börjar leva i sanning och då kan vi inte utesluta eller blunda för lidande som finns närvarande, det är som att ta bort hälften av livet. Om vi gör ett medvetet val att möta det svåra så kommer vi att finna ljus på andra sidan. Men om vi gör allt vi kan för att undvika smärta så lever vi inte i linje med vad som är sant. Autenticitet och fri vilja går hand i hand men ingen har någonsin sagt att det skulle vara enkelt att förvandlas till en fjäril.

Att ta kontrollen över ditt liv innebär att lyssna på dina tankar, dina känslor, dina viljor och ditt sätt att vara på. Därefter handlar det om att inte slukas med i andras idéer om vad du skall göra med ditt liv. För detta krävs integritet och autenticitet. Jag lovar att det gör dig gott om du slutar hänga med personer som saknar fokus och riktning i sina liv, de kommer aldrig att kunna hjälpa dig att växa på det sättet du önskar.

Din omgivning och dina dagliga aktiviteter berättar för dig hur nära du är att kunna leva som du verkligen vill. Öva dig på att säga nej till allt som inte är i linje med vem du är och vart du är på väg. Om någon har problem med detta så är de välkomna att höra av sig 🙂

Läs också: Säg upp dig från jobbet!

 

Följ mig på Facebook för fler uppdateringar

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tio =