' Vi känner alla likadant – Living Truth

Vi känner alla likadant

Jag är en precis som alla andra. Jag har fortfarande bekymmer, jag oroar mig emellanåt och jag är många gånger vilsen. Skillnaden från då och nu är att jag låter det vara som det är istället för att försöka ändra på det.

Vi har alla olika perspektiv på hur vi uppfattar oss själva och världen, det du ser tydligt kan jag vara blind för och vice versa. Världen är en spegling av dig själv och vi går alla en unik väg för att komma närmare vår autenticitet och vår egen sanning. Många hoppar på den spirituella resan och anstränger sig till tusen för att komma framåt men det i sig är en del av illusionen, att vi är på väg någonstans.

Poängen med resan är att inse att den aldrig ägt rum, det var bara ytterligare en historia som du fortsatte att mata med nya insikter och lärdomar, det var aldrig någon som letade. Men om vi utgår från perspektivet att vi är enskilda individer som ser ut att göra en resa mot en högre sanning är det sant att vi är på väg någonstans och under den resan kommer vi att stöta på motgångar. Om du tror att det ”bara” är att följa vissa råd som du läser här eller i andra skrifter så är det som gjort för att du skall bli besviken. Självklart känner jag mig enormt inspirerad när jag skriver eller läser en bra bok men det finns tid där emellan som du inte ser. Det samma gäller all annan social media och andra människors personliga framgångar, på utsidan ser det fantastiskt ut och många ägnar stor del i att spana in människors ”high lights”. Det är en felaktig bild av vad som pågår och det gör att vi jämför påhittade personer med den vi själva påstår oss att vara. Se inte detta som en uppmaning att sluta ta hand om dig själv, se det mer som en uppmaning att sluta jämföra dig med andra. Om du spanar in andra personer, se vad de gör bra, se vad du kan lära dig och se på hur de beter sig och inte ordagrant vad de har att säga.

Med detta inlägg vill jag berätta att jag har tråkiga dagar. Senaste veckan har jag legat sjuk, det är vinter och temperaturen ligger runt 10°C hela tiden. (Nämnde jag att det regnar?) Det finns dagar då jag stressar för att jag inte får någonting gjort och det finns dagar då jag helt struntar i att göra något. Det händer att jag hoppar över träningen och under samma dag kan jag även käka en smarrig tårta. Jag känner ångest för jag har ingen aning om hur framtiden ser ut eller hur jag skall komma dit och rädslan flåsar mig i nacken när jag tänker på vad jag håller på med. Vi har alla olika perspektiv på vad som är bra eller dåligt för oss men oavsett vem du är kan du aldrig göra rätt 100% av tiden. Alla rädslor finns där i bakgrunden hela tiden och vissa tidpunkter, till och med perioder, blir de tydligare än vid andra tillfällen. Jag har tränat på att ha tråkigt och det är en hemlighet som gör att jag fortsätter även i motgång.

Så ja, ditt liv är precis som mitt. Vi har alla mänskliga känslor och de kommer alltid finnas där. Nyckeln är att lära sig att allt som händer är en del i det mänskliga uttrycket. I tider av tvivel och motgång är det viktigt att kunna låta känslor finnas där utan att förneka eller putta bort de. Jag känner känslorna precis som alla andra och det meditation hjälper till med är att jag inte dras in i tumultet, jag låter det vara. Vi måste sluta värdera känslor som bra eller dåliga och istället se de som påminnelser om vart vi är på väg. Allt känslor ber om är att få finnas och ironiskt nog, när du öppnar ditt hjärta och släpper in de i värmen, försvinner dem. Vad som än händer i varje given stund så är det precis så det skall vara. Jag önskar dig tålamod och att du kan släppa in oönskade känslor i ditt varma bröst, det är det enda sättet du kan bli fri från det du inte vill ha. Alla går sin egen resa och alla känner som du gör. Egot påstår sig vara unikt men det stämmer inte, det fungerar på samma sätt oavsett vem du är. Att försöka ta bort lidande kommer alltid ge dig mer lidande.

Traska vidare på din resa och förstå att det inte alltid kommer vara toppen. Din resa skiljer sig inte från livet i stort, det finns alltid med och motgång och det bästa är att släppa taget när allt känns hopplöst.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + fjorton =