' Vi kan inte dö – Living Truth

Vi kan inte dö

gagarin

De allra flesta tar sig själva som ett fakta. Det går att ifrågasätta allt i sin omgivning men att ställa frågan till sig själv ”Vad är jag?” känns överflödig. Man är ju den man är och därmed finns det inte så mycket mer att ifrågasätta.

Men vem är du?

Livet är konstant och oavsett vad som sker runt en så är man alltid kvar på något sätt. Man är inte samma person nu som för några år sedan men essensen är ändå den samma. Man är inte sina upplevelser med tanke på att de ändras hela tiden. Den man är måste vara något som alltid finns och inte bara tillfälliga sinnestillstånd eller upplevelser. Man kan inte heller vara sin kropp för cellerna byts ut hela tiden och utseendet förändras. Så vad finns det kvar att vara?

Syn?

Ljud?

Smak?

Lukt?

Tankar?

Känslor?

Inget av ovanstående är konstant då alla dessa ting ändrar sig många gånger om dygnet. Så vad fan är man då? Man måste vara energi!

Enligt energiprincipen så kan energi inte skapas eller förstöras, utan bara omvandlas från en form till en annan. Energin som finns i Universum fylls aldrig på eller tas aldrig bort utan det är samma mängd energi som alltid funnits, bara i olika former.

Jag finner det här oerhört rogivande. Finns ingen anledning att grubbla på döden för det är något alla kan känna att vi har gemensamt. Om man vill dra det riktigt långt så har man alltid funnits med tanke på energiprincipen och kommer således alltid att finnas. Men troligtvis i en annan form än människa. För vilken form jag än får efter att min kropp dör har jag ingen aning om men troligtvis spelar det mindre roll.

Det som räknas är i vilken form man befinner sig i just nu. Och just nu råkar jag vara människa och det är min skyldighet att göra det bästa som finns av den upplevelsen! Det borde vi alla göra och det enklaste är att inte ta sig själv på för stort allvar. Ingen kommer ihåg dig om 100 år ändå om du nu inte går all in och göra något riktigt stort. Men säg 1000 år eller 10.000 år.. Det är ett ögonblick om man räknar hur gammalt Universum är. Det finns bara en mening med livet som jag ser det och det är att vara glad och slippa oroa sig för sådant som ändå inte spelar någon roll.

Här finns ingen tid att slösa. Gör något! 🙂

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + tretton =