' Vi är redo för nästa steg – Living Truth

Vi är redo för nästa steg

Det smärtfria sättet att leva är att vara

Det betyder alltså att vi behöver inte göra någonting för att ändra på vår situation och det finns ingenting att vänta på för att vi skall få det bättre. Det är perfekt nu men individen har problem med nuet för den letar efter något häftigare och något den kan förstå sig på. Ett nyfött barn lever och är för stunden, den har ingen uppfattning om vad den är eller varför den är. Den saknar begrepp som ”mitt” och ”ditt” och det är ett mirakel som alla människor förstår sig på.

Efter en tid skapas det på något sätt en koncentration av energi i våra kroppar och sinnen som gör att ett ”jag” kan uppstå. Illusionen börjar ägna sig åt saker som ”mitt” och ditt”. Den antar att ”jag” slutar vid hudens yttersta lager och att resten är utanför mig. Det finns inga gränser mellan oss något annat men illusionen försöker bestämt visa motsatsen.

Denna underbara skapelse finns i detta hav av möjligheter men den är inte mer speciell än något annat. Den är precis som allting annat och kan aldrig göra något för att bli något annat. Illusionen har uppstått i möjligheternas sal och den är övertygad om att det finns en verklighet med regler och krav. Den känner på sig att den kommer att upphöra samtidigt som kroppen dör men fram tills dess skall den försöka njuta så mycket som möjligt innan det är dags. Om illusionen dör innan kroppen smälter den ihop med allting annat och det enda som finns kvar är ett evigt nu. Men vad fan är det? Ingen aning och vi kan aldrig veta, vi kan bara vara det. Awesome!

Innan illusionen faller bort kan vi börja uppmärksamma våra egna beteenden utan att döma. För om det nu är så att individen är hopplös så finns det ingenting du kan göra. Så då får vi helt enkelt börja beskåda detta under som pågår. Det handlar om att fritt flyta med i strömmen utan att försöka påverka vad som sker. Vi kan tycka och tänka men det kommer inte hjälpa, det leder bara till mer tyckande och tänkande. Om individen börjar meditera och sakta förstår att den inte har kontroll över sin situation kan vi hitta friheten i det som faktiskt händer. När sökandet efter lycka upphör förvandlas nuet till ett paradis.

Vad du än gör sluta upp med att fråga varför. Ingen vet, inte ens du, så det är alltså onödigt att lägga skuld på sig själv eller börja tänka ”borde”-tankar. När du kan koppla bort dig själv från dina tankar kommer allting du inte var nöjd med att upphöra. Ökad medvetenhet är samma sak som att leva mer i nuet och meditation hjälper till att hålla dig kvar där hela dygnet.

Resan inåt visar att du är perfekt som du är och kommer alltid att vara.

 

2 Comments

 1. Du skriver så jäkla bra alltså. Meditation är något jag precis har börjat med då jag för inte så länge sen upptäckt och börjat förstå Attraktionslagen. Jag mediterar med hjälp av Youtube och där finns ju hur mycket guidad meditation som helst. Det där som du skriver om sist i inlägget om ökad medvetenhet, leva mer i nuet stämmer så bra och jag börjar förstå och ta till mej detta mer och mer och mår bättre och bättre. Undrar nu bara vad du har för tips när det gäller meditation, guidad sådan då jag tycker mej behöva det än så länge, finns det något på nätet som du kan rekommendera, undrar också hur mycket tid man borde lägga ner på meditation för att få bra effekt av det anser du?

  1. Hej Lisa,

   Härligt att du börjat meditera! Jag har bara provat guidad meditation ett par gånger så jag tror du har bättre koll angående det 🙂

   Jag började meditera 20 minuter. Tekniken jag använde var att låta den naturliga andningen ske och samtidigt koncentrera mig på hur det kändes när luften åkte in och ur näsan. Så fort jag kom av mig gick jag tillbaka till känslan i näsan. Meningen är att man skall tappa bort sig för att sedan komma tillbaka och man oändligt många försök på sig 🙂

   Nu mediterar jag 40-60 minuter om dagen genom att bara sitta helt still och inte göra någonting. Ibland använder jag mig av Vipassana som jag lärde mig när jag var på en 10 dagars retreat. Jag föredrar att bara sitta still och låta allt vara som det är. Jag får nog skriva ett mer utförligt inlägg angående det här känner jag nu. Fortsätt ställa frågor om du har några. High five!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 17 =