' Vattenfasta – resultat – Living Truth

Vattenfasta – resultat

Hej! Här är det riktigt skönt väder och jag känner mig taggad att skriva om vattenfasta igen och tala om hur mitt lilla experiment gick!

Vattenfasta
I mitt tidigare inlägg om vattenfasta skrev jag bland annat att det kan hålla oss friska, djur fastar när de blir sjuka och det rensar ut gifter som finns i vår kost, vårt vatten och i luften. Enligt studier är det bevisat att man kan bota många vanliga och ovanliga sjukdomar genom att bara dricka renat vatten i allt från 24 timmar till 40 dagar.

Vattenfasta är en metod som har används i flera tusen år och är fortfarande en stor del av många kulturer och religioner. De flesta fastar för religiösa skäl men också som ett hjälpmedel till att bli kvitt beroenden, skapa sig en extraordinär hälsa och ett långt liv. Anledningen till att vi åldras beror inte på att jorden har snurrat ett visst antal varv runt solen utan det har nästan enbart med vad du äter och hur du lever att göra.

Varför kan vissa människor stå på huvudet när de är 90 år medans andra dör av hjärtinfarkt och stroke innan de fyllt 40? Att åldras, bli gammal och stel är inget du skall förvänta dig och absolut inget du skall acceptera som en del av livet. Att bli gammal och gå med smärtor kan undvikas om bara polletten trillar ner och du gör hälsa och inre fred till den största rikedomen. Om du tror att du är lycklig med pengar, bilar, hus men samtidigt har svårt att gå, då är du otroligt vilsen. Den som har en bra hälsa och välmående kan ha roligare med 200 spänn än vad en rik och sjuk person kan för 200.000.

Vi åldras och blir sjuka av dålig kost som socker, kött, mjölk, ägg, friterat och dör på grund av ohälsa. Att vara 60 år, överviktig och med krämpor är inte normalt och ingenting som skall anses vara en del av livet. Vi äter oss sjuka men saknar förmågan att sluta.

Min erfarenhet
Från ingenstans satte jag igång med att vattenfasta och jag siktade på att klara 10 dagar men jag avbröt efter 6.

De första 24 timmarna var enkla som jag hade förväntat mig. Denna dagen lagade jag mat som vanligt – dock utan att provsmaka! Det var inga problem att stå i köket med goda dofter, jag hade mitt vatten! Denna dag blev det kikärtsgryta med citron och kokosmjölk.

Dag två var inga större problem heller. Jag vaknade på morgonen, gjorde yoga, mediterade och satt stilla ute på verandan i flera timmar. Efter att jag lagade mat kände jag mig trött och gick till sängs. Denna trötthet fortsatte sedan på dag 3 men tillslut på dag 4 så kom jag över tröskeln och tankar på mat upphörde och hungern stannade. Dag fem satt jag ute och mediterade en lång stund och jag kunde tydligt se hur beroende vi är av att äta vissa tider och framförallt en viss typ av mat. Det slog mig hur extremt mycket lidande vi människor skapar. Det är omöjligt att finna kärlek i världen om insidan är full med gift och kemikalier – världen är en spegling av den kollektiva insidan. Jag brast ut i tårar när jag tänkte på hur oförmögna vi är på att ta hand om oss själva när allt vi önskar är kärlek.

Vi har en stark energi som finns inom oss, den sköter alla hjärtslag, förvandlar mat till näring för alla miljoner celler i kroppen, reglerar temperaturen och förnyar vävnader. Vid fasta så används denna energi till att rensa ut gifter, hela och återställa kroppen. Denna process rensar inte bara ut gifter utan även sinnet varvar ner och vi kan se våra egna beteenden med stor klarhet.

Avsluta fasta
Jag bestämde mig för att avbryta fastan efter sex dagar. Kände att jag kunde se vad det är min kropp behöver och inte. Kroppen är dum på ett sätt då den sväljer allt du stoppar i den och därför är det viktigt att vara medveten om vad man matar kroppen med. Dag sex på kvällen gjorde jag en stuvning på tomat utan skinn, lite vitlök, vatten och en skvätt olivolja. Det tog mig en timma att äta 4 tomater. Dels för att jag tuggade länge, lät magen arbeta långsamt och kände efter hur min kropp kändes. Jag kände mättnad redan efter första tuggan. Allt detta är nödvändigt när man avbryter en fasta för att låta matsmältningen långsamt starta upp igen. Vattenmelon, färskpressad apelsinjuice, grönsaksbuljong är att rekommendera när man avbryter en fasta. Ät eller drick mycket långsamt under de kommande dagarna och bara frukt, ångkokade grönsaker, juicer, osv. Undvik ägg, kött och mejeriprodukter då dessa är svårare att smälta. Men framförallt: efter en fasta är det sannolikt att du får upp intresset för växtbaserad mat och hur ”vanlig” mat får dig att må.

Ett spirituellt verktyg
Fasta saktar ner kropp och sinne. Allt jag gjorde, gjordes långsammare. Jag gick långsammare, pratade långsammare och tänkte långsammare. Detta är optimalt för vända uppmärksamheten inåt och få en större klarhet om din plats i helheten och vem du egentligen är. Det krävs en viss disciplin att fasta och detta bidrar till starkare självkänsla, bättre beslutsamhet och ett inre lugn.

Fasta är inte för människor som klagar på andra eller gnäller över lite obehag. Fasta är för den som är genuint intresserad av att leva det lyckliga livet. Fasta är för den som förstår att ju mer man investerar i sig själv desto mer får man tillbaka. Fasta presenterades framför mig som ett steg mot att leva mer i harmoni med naturen och nu delar jag detta med dig. Jag förespråkar meditation till alla som är intresserade av den inre världen – det förändrar liv. Fasta kan vara ett lika bra verktyg som meditation till att förändra livet på det yttre planet. Det gör kroppen frisk, alert och snygg! Den som fastar regelbundet och äter bra växtbaserad mat kan ta bort 10-15 år från sitt utseende. Fasta inbringar ett stort lugn och smälter ihop sinnet med kroppen.

Ta din fasta som något högst personligt och intimt. Se till att inte ha för mycket störningsmoment eller personer som du vet skulle reagera negativt till att du fastar. Läs på om att fasta, kolla på dokumentärer på Youtube och prova själv! En person med normal kroppsvikt klarar utan problem 10 dagar med bara vatten. Kom ihåg att de första 3 dagarna är värst och du kan uppleva symptom när kroppen rensar ut gifter och beroenden. Huvudvärk, trötthet, illamående, ont i ryggen och yrsel kan förekomma. Jag upplevde lite av allt detta men inget som jag inte kunde ta mig igenom.

Resultat
3-4 dagar efter fastan började jag känna en enorm energi i kroppen. Det var väldigt många år sedan jag hade en sådan energi och samtidigt så stor klarhet. Jag behöll min kost med 60% råkost som frukt och grönt och även linser, fröer, bönor osv. Allt gott från växtriket. Fasta förbättrar huden och detta var inget undantag för mig. Min hud blev mycket finare med en härlig ton av hälsa och friskhet. Grönsaker och frukt smakade på ett helt nytt sätt och suget efter salt eller socker var helt borta! Mitt brödberoende också 🙂

Jag har precis fått upp ögonen för detta naturliga och gamla sätt att hela kroppen på. Det här är något jag definitivt kommer att fortsätta göra med jämna mellanrum. Jag vill ha det allra bästa bränslet för kroppen och fasta påminner mig om hur fantastisk kroppen och livet är. Piggheten och klarheten efter en fasta förvånade mig måste jag erkänna. Fasta är som meditation – det går inte att veta fördelarna innan man själv provat.

Gilla min Facebook-sida för fler inlägg.
Kommentera! Hur känns det när du hör ordet fasta? Är det något du saknar?

Lycka och välmående är vårat ansvar! Låt oss lära om tillsammans <3

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − två =