' Varning! Därför skall du inte meditera – Living Truth

Varning! Därför skall du inte meditera

Det finns några anledningar till varför meditation kan vara dåligt och jag tänkte lista dem här.

Vill du få ökad förståelse för dig själv så är det inte bra att börja meditera. Det kan leda till att man börjar tvivla på allt man trodde att man visste. Om du fortsätter att meditera så riskerar du att bli personlighetsförändrad. Du kommer kunna ta det lugnare, uppskatta de små stunderna och din lycka kommer i längden vara likadan nu som på Liseberg. Det kan innebära att du börjar prioritera om delar i ditt liv och börjar ägna dig åt aktiviteter som gör att du blir mer tillfredsställd.

Det finns också en risk att man blir av med vanor som exempelvis att överäta, dricka för mycket, röka eller allt annat som man tycker att man unnar sig. Det är inte säkert att du blir av med alla vanor men det finns en överhängande risk i det långa loppet. Det kan även hända att du börjar motionera av till synes ingen anledning. Du kanske till och med börjar ta en lugn promenad för dig själv enbart för att få frisk luft.

Meditation under en lång tid kan bli beroendeframkallande och gör att du använder det för att skingra alla tankar du har i vardagen, du börjar koncentrera dig på en sak i taget och kunna slutföra uppgifter i lugn och ro. Bilköer, telefonköer, väntan på helger och att vänta på bussen framkallar inte längre rastlöshet så det är något att ha i åtanke om man nu funderar på att börja.

OBS! Facebook eller andra sociala medier kan bli lidande om du mediterar en längre period. Så bli inte förvånad om du börjar läsa böcker istället för att surfa.

Nu till det läskigaste av allt… Långvarig meditation leder till att grå hjärnsubstans börjar växa. Grå hjärnsubstans används till att behandla information så som syn, tal, hörsel, känsel och självkontroll. Ökad grå hjärnsubstans förbättrar sinnena, ökar empatin och saktar ner åldrandet. Somliga anser att man blir tråkigare men behovet för yttre stimulans är inte längre lika stort.

Det finns många fler nackdelar som jag säkert har missat men jag tycker ändå att jag har fått med det viktigaste så tänk dig för innan du börjar!

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 12 =