' Var vaksam på din omgivning – Living Truth

Var vaksam på din omgivning

Personer i din krets kan vara till stor nytta om du letar efter det och även de som stör dig mest kan vara de bästa lärarna.

Jag har haft personer runt omkring mig i flera år och några av dessa har visat sig vara guldkorn medans andra har kommit att bli distraktioner. Så fort man vet vad man vill behöver man koncentrera sig på uppgiften och därmed ta bort onödigt stök som inte längre behövs. Dessa personer kritiserar dig för att i nästa stund komma med goda råd. I början kan det skapa en viss irritation tills man inser att man faktiskt kan lära sig något. Ingen kan säga vad du borde göra om de själva inte har erfarenhet av att gå sin egen väg men däremot kan man lära sig att hantera sina egna känslor.

Jag har fortfarande svårt att se andra som inte går frihetens väg, att de inte förstår vad det är jag gör. För mig är det självklart att alla förstår att livet bara är en fantastisk dröm men det har visat sig att det inte är så enkelt alla gånger. Därför är personer som omedvetet tar din energi inte ditt problem för du kan alltid välja hur du hanterar det. Det hjälper inte att bli arg på någon som inte vet bättre och det går inte att förklara om någon inte är öppen för att lyssna. Med andra ord är det bortkastad tid att försöka förklara hur man ser världen för om personen inte är redo så kommer ingenting att hända förutom mer diskussion och irritation. Människor är fantastiska varelser och kan man se det bästa i alla så kommer det gynna dig i längden.

I andra fall har man personer i omgivningen som man aldrig kunde tänka sig att de skulle kunna hjälpa dig. Det är en kombination av att man ser omgivningen med nya ögon och att vissa personer kommer fram när man väljer att gå sin egen väg. Ett färsk exempel är att jag nyligen sålde min bil och jag var beredd att släppa den för en smärtsamt låg summa med tanke på att jag strax skall ut och resa. Jag fick ett sista bud från köparen och jag sade att jag skulle återkomma när jag hade bestämt mig. Desperat ringde jag upp en gammal arbetskollega som kan det där med bilar och han gav mig tydliga instruktioner på vad jag borde göra. Efter lite finslipande och en ny annons fick jag sålt bilen för 13.000:- mer än vad jag var beredd att släppa den för och det skedde inom loppet av 10 minuter. Det här fick mig att inse att många människor sitter på dolda talanger som kan utvecklas och bli något magiskt om de bara förstår att de har superkrafter.

Jag inser också att jag har så mycket att lära och många gånger kan man lära sig otroligt mycket av personer som finns i bekantskapskretsen om man bara öppnar ögonen. När jag möter människor som har passion för det de gör, blir jag så himla glad och inspirerad.

Berätta för andra människor när du ser deras talang och uppmuntra till att fortsätta utvecklas. Man vet aldrig vem det är som skall ta en till nästa steg så höll ögonen öppna 🙂

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =