' Var rätt för att hitta rätt – Living Truth

Var rätt för att hitta rätt

Nu befinner jag mig i Norra Chile och här finns det mer utrymme för att uppleva naturens mystik. Valle del Elqui har en av världens mest stjärnklara himlar. Så låt oss prata om kärlek, inte bara till naturen utan till andra personer.

När jag surfar på webben läser jag ibland om personer som uttrycker sin längtan efter kärlek och ofta handlar det om hur de skall hitta den “rätta”. För att hitta den rätta personen måste du först vara den rätta personen och just här ser jag att många lurar sig själva. Vem som helst kan önska en partner som är stabil, tar hand om hälsan, delar dina intressen, glad och stöttar dig i ditt privatliv. Många besitter dessa egenskaper men till vilken grad är av stor betydelse om dina önskningar skall matcha verkligheten. Om du är seriös med allt ovan så gissar jag att du inte nöjer dig med någon som missköter sin kropp och sinne. Det betyder att om du är den som inte strävar mot ditt bästa jag, så gör du dig själv en otjänst i att önska det bästa från någon annan.

Tråkigt nog kan detta vara en paradox om du törstar efter kärlek. Har du glömt bort dig själv så är det också större sannolikhet att du önskar kärlek utifrån när det i själva verket handlar om kärleken till dig själv. Men visst hade det varit skönt om det dök upp en person som kunde göra allt bra? Detta händer frekvent men andelen som separerar efter en tid är onödigt många. Om du önskar långvarig kärlek är det ytterst nödvändigt att skifta fokus från en annan person till dig själv, annars är risken stor att du går i samma mönster om och om igen. Om alla dina förhållanden slutat olyckligt så kommer här en vänlig påminnelse om att det är dags att börja se din egen del i det. Mina vänner kan intyga att jag vet vad jag pratar om 🙂 Du har alltid ett val och om du undviker att följa din sanning så var beredd på ett krossat hjärta i slutändan.

Föreställ dig en “perfekt” person, en fantasi eller en förebild. Vilka egenskaper besitter den här personen och hur framstår personen i dina ögon? Föreställ dig nu att du är den här personen. Gör det till ett av dina mål att bli någon du tycker om och ägna all din tid åt att efterlikna din bild av en perfekt person. Upprepning och åter upprepning är nödvändigt och en stark vilja att bli ditt bästa jag. Med resans gång kommer du inse vad din sanning är och då inser du också att det enda du behöver göra är att följa ditt hjärta. Resan mot ditt bästa jag är en nödvändig resa för att lättare kunna observera och bekämpa rädslor. Rädslor är också det enda som hindrar dig från att se sanningen: Kärlek. Så länge du har rädslor kan du inte hitta sanningen och det är också dina rädslor som hindrar dig från att göra en förändring. Om du söker efter den “rätta” så låt detta bli din största motivation till att ta hand om dig själv och på sikt ge upp hoppat om att hitta något.

Du ser, kärlek handlar inte om viljan att hitta eller bli något annat än det du redan är. Men hur bär du dig åt för att förstå det på djupet? Personlig erfarenhet. Du vet vad som krävs i teorin men det är omöjligt att det blir din sanning om du inte på egen hand utmanar dina rädslor. När du börjar utmana dina rädslor kommer du råka ut för ett “Ahhaa!” och i samma stund börjar ditt liv på nytt. Ett liv fritt från lidande och allt annat som hindrar dig från att njuta av livets stund. Och när du inte trodde att ditt liv kunde bli bättre så inträffar det som du från början ville ha men som du sedan gav upp hoppet om. Kärleken kommer när du slutar förvänta dig att få något tillbaka. Kärleken kommer när du förstår att du är bra som du är. Kärleken är listig, för ju mindre du förväntar dig desto mer kommer du att få. Däremot har du alltid ansvar över din kropp och ditt sinne, det upphör aldrig men å andra sidan är den resan det bästa som finns.

Bli den du vill vara och se på när den rätta hittar dig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 10 =