' Vår gåva till kommande generationer – Living Truth

Vår gåva till kommande generationer

Nästa steg i mänsklighetens historia är ett högre medvetande än det nuvarande. Det nuvarande medvetandet baseras på ett ego/separation som anser att vissa saker är mer eller mindre värda än andra. 

Det komiska i allting är att alla dessa människor vill en och samma sak. Det de verkligen längtar efter och vill ha är harmoni och kärlek i överflöd. Samma strävan och vilja du känner har alla dina medmänniskor. Det som skiljer oss från att leva tillsammans är personen som uppstår i kropp och sinne. Den personen separerar oss från vår omgivning vilket gör att den kan aldrig finna långvarig harmoni med det andra. Personen tycker alltid att det finns saker som är bättre än andra för att den själv skall känna sig speciell. Generationerna innan oss har gjort ett bra jobb med att föra människosläktet vidare men eftersom de baserade verkligheten från ett ego-perspektiv innebär det att vi får leva med detta idag. Det vår generation kan göra är att öka medvetandet för kommande generationer, vi kan först lära oss själva och sedan lära våra barn. 

Vi behöver ifrågasätta allt i den nuvarande verkligheten och förstå att det gamla tänket aldrig kommer leda till något nytt. Man måste byta ut det gamla för att få plats med det nya. Men idag verkar vi vara programmerade på ett sådant sätt att vi vill ha snabba lösningar för minsta ansträngning. Det går inte att byta ut ett gammalt tänk snabbt och med lite ansträngning. Vi tror att vi måste göra något för att byta ut det gamla tänket och paradoxen i det hela är att vi inte behöver göra någonting. Det är en radikal motsats mot hur vi brukade göra när vi försökte förstå och tänka oss vidare i livet.

Vi kan inte tänka oss vidare i livet genom att fortsätta tänka tankar som vi alltid tänkt. Det magiska med det här är att det är ingen annan som först skall göra något för att ditt liv skall bli bättre. Det nya börjar med dig! Du är nyckeln till frihet och ingen kan någonsin ta nyckeln ifrån dig och du har ingenting att försvara. Ett hinder för oss människor är mångt och mycket tänkandet i sig. Vi behöver inte ändra tankarna utan vi behöver bara observera att de inte är en del av oss. Tankar händer som allting annat så vi behöver inte ta de som fakta. Att försöka tänka sig till detta är att tänka mera och det kommer göra att man gräver sig djupare ner i illusionen.

Meditation lär dig att tankar inte är nödvändiga för att du skall kunna ägna dig åt dina drömmar. Meditation lär dig vad som är sant och vad som är falskt när det gäller din egen person. Din hängivelse till det vi inte kan förklara är det enda som krävs för att på sikt förstå vad vi behöver göra för att hjälpa kommande generationer. När du älskar andra älskar du dig själv och att älska villkorslöst är att älska utan förväntningar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fem =