' Vaket förhållande – Living Truth

Vaket förhållande

En relation mellan två människor är bland det mest givande man kan ägna sig åt. Det är ett uttryck av kontinuerlig enhet och respekt. Ett drömförhållande är en verklighet!

Den magiska två-årsgränsen
Vi har alla här varit kära och vi har också känt oss fullständigt kompletta i vår partners sällskap. Vi har också haft relationer där kärleken sprutat genom öronen men som senare visade sig vara hormoner. Jag är en av de som brukade bli riktigt kär och detta skapade givetvis problem längre fram när dessa hormondepåer började gå på tomgång. Jag har många gånger hört att förhållanden tar slut efter 2-3 år och det kan förklaras med hjälp av hormoner men också brist på strävan hos individerna själva. I början struntar kärlekshormoner i kompatibilitet och dem får en att glömma bort precis allt. Till och med att äta. Ett trasigt förhållande kan pågå i decennier och då är det snarare rädsla för att vara ensam som gör att det fortsätter.

Men framförallt. Intentionen när man först går in i ett sådant förhållande är alltid att man själv skall få det bättre. Denna intention är från ett djupt egoistiskt perspektiv. Detta leder till att man försöker manipulera sin partner för att denna skall vara lite mer som man själv vill och så småningom kretsar allt kring obligationer istället för frihet och harmoni. Detta är givetvis inte bra och det skapar mer problem än vad det gör nytta och snart förstår man att den där smekmånaden är ett minne blott. Det många gör då är att försöka byta upp sig. Det går några år och sedan är allt trasigt igen. Individen klagar över att den aldrig kan hitta kärleken och börjar tvivla på att det finns en rätta partner. I värsta fall går man från partner till partner utan att någonsin reflektera över sin egen del i det hela.

Ett bra förhållande
Vad är ett bra förhållande? Ett bra förhållande måste vara motsatsen till ett dåligt förhållande. Där skall finnas allt som finns när kärleken just tagit över. Ömhet, ödmjukhet, intimitet, bra sex, många skratt och ständigt nya äventyr. När tiden går och man börjar se den andras svagheter så krävs det något mer än förlåtande kärlekshormoner. Respekt och acceptans. Detta är ett minimikrav för att ett långsiktigt förhållande ens skall komma på tanken och inte bara respekt mot sin partner – utan mot alla människor. Träffar du någon som beter sig som ett pucko mot andra så får du räkna med att det kommer att gå ut över dig en vacker dag. Alltså. Respekt och fullständig acceptans är en förutsättning för ett bra förhållande.

Respekt och acceptans innebär att låta sin partner vara precis som den är utan att ha en tanke om att ändra på denne, med andra ord, villkorslös kärlek. Även om villkorslös kärlek finns där så behövs det ändå uppmuntras och underhållas precis som allt annat. En blomma behöver vattning och solljus och likaså ett förhållande oavsett hur bra förhållandet är för tillfället. Detta görs genom ständig uppvaktning genom att gå utanför sina egna bekvämligheter och göra det som man själv vanligtvis aldrig skulle göra. Den vackraste blomma vattnas med ord och handlingar.

Frihet. Ett förhållande består av två individer och för att det skall kännas fritt måste båda individerna själva känna frihet. Denna frihet speglar sig i förhållandet som tillåter och uppmuntrar individualitet. Det viktigaste i ett förhållande är inte intimitet, ödmjukhet, sex, skratt, eller gemenskap.

Det viktigaste i ett förhållande är förhållandet i sig. Med denna förståelse upphör alla argument om vem som har rätt eller fel då det är enkelt att se vad som är bäst för förhållandet. Ett bra förhållande är ett förhållande som ständigt hjälper dig att växa som individ och som hela tiden gör dig till en bättre person. Ett bra förhållande gör att du vill vara ärlig och sann mot dig själv för du vet att det gynnar din partner.

Tracy
Låt mig berätta om hur jag träffade Tracy.

Jag jobbade som sagt på kontor innan jag råkade ut för ett omtumlande uppvaknande som senare skulle leda till att jag sade upp mig, sålde bilen och lägenheten och lämnade Sverige. Efter denna upplevelse så var jag helt enkelt färdig. Med allt. Färdig med att inte göra som jag ville, färdig med att gå till ett jobb som inte gav mig något, färdig med att bli ifrågasatt och färdig med att inte vara färdig. Jag drog mitt i den svenska vintern till ett soligt Chile och var beredd att leva på mina villkor till hundra procent. Jag var inte det minsta intresserad av att träffa någon ny utan fokus var på att gå djupare i meditation och de stora existentiella frågorna. Min rädsla var helt enkelt bortblåst för all framtid och i detta läget spelade det ingen roll om jag hamnade på gatan eller inte. Sen dess är jag dagligen tacksam och fascinerad för att jag kan andas luft och ha mat i magen, bara det är ett mirakel i sig.

Denna sinnesstämning påverkade allt jag gjorde och tog mig an. Inte minst när jag träffade Tracy. Första gången vi sågs dröjde det två minuter innan vi klev upp på en karusell, vi satt på varsin häst och när åkturen var över fördärvade jag stigbygeln när jag skulle kliva av vilket såklart ledde till en massa skratt. Senare tog vi en promenad till bilen för att åka på en utflykt till en sjö uppe bland bergen. På vägen till bilen frågade hon mig när jag fyllde år varpå jag svarar 19e Juni 1988 (Tvilling). Hon kollar på mig och säger ”Mentira!” (Skitsnack på spanska). -Vad hände nu, undrade jag.

Redan från början kändes det tryggt och hemma. Det visade sig att vi är födda exakt samma dag, samma månad och samma år. Vid det här laget spelade tecken från universum ingen roll, jag menar, jag hade redan allt jag någonsin kunde drömma om men det här var bara för mycket!

Dagen efter åkte jag med hennes föräldrar för att hälsa på släkten och inte heller kunde jag prata spanska. Dessutom var Tracy iväg och jobbade så där satt jag själv en hel dag med hennes föräldrar, släkt och käkade god mat och förstod ingenting om vart jag hade hamnat. Allt gick snabbt och jag var som ett stort leende frågetecken. Det är fortfarande lite oklart varför det blev som det blev men nu skrattar vi gott.

Idag styr inte våra personliga viljor vad som skall hända med vårat förhållande. Vi låter djupa principer och värderingar om livet styra allt vi gör och vi låter naturen ha sin gång. Vi älskar och uppmuntrar varandras individualitet och olikheter. Vi har förstått att det finns något mycket större och djupare än individer och denna fascination är vår ledstjärna genom vårt dagliga liv. Praktiserande av välbefinnande genom meditation, yoga och kost är en stor del av våra dagar och i bakgrunden finns alltid en enorm tacksamhet till livet och givetvis vårat förhållande.

Hur skapar man ett förhållande av respekt och acceptans?
Om du letar efter en partner som skall ge dig ett bra förhållande så kommer du aldrig att hitta personen. Respekt och acceptans är en kvalité av ditt innersta väsen och är ingenting som kan tillsättas utifrån. Självklart kan du hitta en partner som har dessa kvalitéer men om du inte är redo att ändra på dig för någon annan så finns det inget som hjälper.

För att ha ett givande och lärorikt förhållande som ger näring krävs det att individerna går bortom sig själva och sätter förhållandet i fokus med allt vad det innebär.

Du kommer att få allt du behöver precis den stunden du gör dig själv till prioritet nummer 1. Om du försöker kompromissa med vem du är så kommer du aldrig att bli tillfredsställd. Råkar du befinna dig i ett förhållande idag och du känner att du kompromissar så sluta genast med det. Antingen upphör förhållandet eller så lyfts det till oanade höjder. I båda fallen så gör du dig själv en tjänst. Att bli älskad precis som man är, inklusive alla till synes negativa sidor, är en välsignelse.

Intressera dig för livets stora frågor som inte går att förklara med vetenskap men som definitivt kan besvaras med hjärtat. Se till att skapa den starkaste relationen med dig själv i första hand och se på hur det senare reflekteras i ditt förhållande.

För att skapa ett förhållande med respekt och acceptans måste du först kunna göra det samma med dig själv. Jag anser att tiden för snabba lösningar är ett minne blott och det är hög tid att ta ansvar för alla aspekter av ens liv. Fördjupa din närvaro i livet och du kommer snart att se vilken frihet som vilar inom oss alla. Fortsätt förankra dig i existens och lev ett liv i harmoni och lycka.

Våga göra jobbet som få andra vågar göra! Du har 1 liv, gå inåt och gör allt som krävs för att få klarhet om vem du är.

Kommentera här eller maila mig på post[at]sebastianopazo.com om du har frågor.

Jag erbjuder även coachingsamtal om vägen till och igenom ett uppvaknande.

Be happy
Be peaceful
Be liberated

2 Comments

  1. Enkelt och underbart. Ska skicka detta till min kära bror och hans fru???? som har lite problem för tillfället. Jag själv har haft det också men i dag är det mycket bättre. Tack för att du delade????

  2. Tack för dina rader! Så fint! ❤️ Håller med till 100 %.
    Jag ska absolut börja prioritera mig själv bättre. Det är en akilleshäl hos mig att jag kompromissar för mycket och glömmer bort mig själv.

    Så tacksam för påminnelsen! ????????❤️

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 14 =