' Våga något nytt – Säg upp dig – Living Truth

Våga något nytt – Säg upp dig

Idag lämnade jag in min avskedsansökan.

Vi lever i en bubbla som vi tillsammans med samhället har skapat. I den här bubblan finns alla ”måsten” och det är nästan omöjligt att spricka hål på den för att upptäcka vad som finns på utsidan. Däremot drömmer vi om en bättre värld som tyvärr inte kommer bli verklighet så länge vi stannar kvar där vi är.

De allra flesta lever väldigt begränsat genom att man känner sig låst till både jobb, bostad och ja… alla anledningar som finns egentligen. Jag sade för ett tag sedan att jag vill ha semester varje dag. Detta är ett steg på vägen för att kunna göra vad jag vill. Jag har inga direkta planer men så fort jag bestämde mig för att säga upp mig så började idéer och fantasier att flöda. Det är för mig och de flesta omöjligt att veta HUR man skall göra saker och ting. Har man en dröm eller fantasi så börjar vi genast tänka på hur det skall gå till i praktiken. Skit i det! Det enda som krävs är att man VILL och SKA göra något och sen aldrig släppa taget.

Det är många som berättar hur du skall leva ditt liv… Sanningen är att de berättar bara hur de lever sina egna. Jag har börjat ta små steg i rätt riktning och jag låter inte längre min logik styra mig. Jag har ingen aning om vart jag är på väg men jag känner mig friare än någonsin. Det börjar med att man tar nästa steg och mitt nästa steg är att lämna mitt jobb som jag haft i 7 år. Det verkar som att jag värderar andra saker nu än vad jag gjorde för några år sedan. Idag är min frihet det allra viktigaste för mig och jag tänker göra mitt framtida ”jag” en stor tjänst genom att inte ångra saker jag inte gjorde.

Det krävs att man lämnar det gamla bakom sig för att fylla på med det nya. Just den biten är extremt svår för många att ta sig över. Vi tänker direkt på alla negativa konsekvenser som kan uppstå, rädslor kommer fram och vi är oroliga för vad andra skall tycka. Vår hjärna börjar genast ge oss en massa information som den lärt sig via alla andras åsikter. Men det enda vi gör är att spekulera i framtiden (som inte finns)!

Om jag inte vet något om framtiden tänker jag heller inte oroa mig för den. Det enda jag behöver veta och fråga mig själv är om jag mår bra nu. Gör jag det och alltid strävar efter att må bra nu så kommer det troligtvis kännas bra imorgon också. Att oroa sig för saker som ligger längre fram än morgondagen är att slösa bort sin tid. Helst skall man inte oroa sig över huvud taget och det bestämmer man själv. Ingen kan veta vad som händer sen! Samtidigt som jag inte bryr mig om att oroa mig för framtiden så har jag stora drömmar och visioner som ligger många år framåt.

Från och med nu kommer jag låta mitt hjärta och mina drömmar att styra mig. Jag vet att jag inte kan kontrollera det som sker så jag tänker inte motsätta mig det heller.

Ja… Jag har fått höra att jag är galen och att man inte kan. Jag undrar bara vem det är som säger att man inte kan. Är det du? Jag ser nämligen inte personen som säger att man inte kan 🙂

Frågor på det?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 18 =