' Vad skall du göra med all fritid? – Living Truth

Vad skall du göra med all fritid?

När man har ett heltidsjobb finns det inte mycket tid över till att ägna sig åt saker man tycker om. I allt för många fall finns det heller ingen ork till att göra något annat än att jobba.

Tid är den enda tillgången vi människor har men något har hänt som gör att vi använder den största delen av vår tid till att tjäna pengar genom aktiviteter vi egentligen inte älskar. Det finns såklart många som alltid gör det de älskar och det kan alla göra om man bara vet hur. Men i stort är det få som tagit sig friheten att göra vad de vill. De flesta har en bild av hur ett perfekt liv ser ut men vi har lärt oss att belöningen kommer i framtiden om vi bara jobbar på. Det innebär att de flesta accepterar att stå ut med ett jobb och en livsstil under många år för de tror att det är så man skall göra. Samhället har ju sagt det och ”så har det alltid varit”.

Det är upp till var och en att göra vad som helst men många människor varken lever eller är döda. Det går på halvfart genom livet och efter en hård arbetsvecka så orkar man inget annat än att festa eller ligga i soffan. Det är skoj med fest och självklart måste man ibland vila upp sig men om man aldrig lägger tid på något annat än dessa aktiviteter så kan man inte heller få något annat. Ur ett större perspektiv har vi människor lyckats komma till en punkt då vi går till jobb som saknar personlig mening och fritiden lägger vi på att bedöva hjärnan med alkohol eller se på realityserier. Det är inget fel med det men om man känner sig missnöjd så är det viktigt att veta att det finns andra alternativ som ger kontinuerlig lycka.

Man måste vara beredd på att göra en förändring för om man aldrig börjar så kommer ingenting att ske. Det går att fortsätta jobba som vanligt och man kan till och med råka bli rik som ett troll men det kommer aldrig komma en tid då vi blir tillfredsställda så länge vi jagar yttre begär. Det ligger i vår natur att ha begär men de flesta begär kan aldrig skapa permanent tillfredsställelse med tanke på att vi försöker hitta det på utsidan av oss själva. Många vet vad de vill men det är få som faktiskt gör något för att komma vidare.

Jag började använda min fritid till att träna, läsa och meditera. Detta utökades med tiden och tillslut ägnade jag nästan alla mina timmar efter jobbet till att fortsätta läsa, meditera och slutligen skriva. Det började kännas viktigt för mig och jag fann att mina tidigare intressen som att spela data och dricka öl försvann. Det spelar ingen roll vad man gör bara man gör något och jag kunde aldrig tro att det här skulle leda till en dejt med solen. Oavsett vad man vill göra så är meditation den mest underskattade aktiviteten vi människor kan ägna oss åt.

Så när någon frågade vad jag skall göra med all min fritid så är svaret att jag skall ägna mig mer åt det jag tycker om <3

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − fem =