' Vad händer om man får reda på Sanningen? – Living Truth

Vad händer om man får reda på Sanningen?

På mental nivå innebär sanningen en mängd olika saker: hur vi ser världen, vad vi anser vara rätt, hur länder för sin politik, o.s.v.

Men vad är Sanningen om livet? Det vi vet är att hjärnan processar intryck vilket betyder att det enda vi faktiskt vet om verkligheten är det vi upplever i detta nu. Att se sig omkring och känna lukt, känslor, tankar, kroppsförnimmelser är en konstruktion skapad av hjärnan. Det betyder att ”Jag”-tanken, också, är en fabrikation av samma skapelse. ”Jag” är medveten om känslor men ”Jag” behövs inte för att känslor skall finnas.

Allt vi vet om verkligheten är en illusion skapad av ett organ vars enda syfte verkar vara att underhålla sig själv. För att stoppa leken av begär och motvilja behöver vi först bli medvetna om hur sinnet har fängslat oss. Kan vi genom observation och direkt upplevelse granska hur sinnet arbetar kan vi lära oss hur obetydliga tankar är för att liv skall finnas. Kan vi överskrida egot har vi en korrekt bild av verkligheten som i sig är magisk. Än idag har vetenskapen ingen aning om vad de pratar om när det kommer till materia och energi, eller vad som ligger bakom dessa fenomen. Vi kan kan fortsätta klyva partiklar eller skicka människor till andra planeter men vi kommer aldrig ifrån det som sker nu.

Intresserar man sig för sitt Själv, bortom egot, förstår man vad som är sant och inte. Det vi kallar för verklighet är inget annat än ett vackert skådespel av oändliga former som helt saknar syfte och mening. Egot tycker inte om att höra detta för det hotar dess (illusoriska) existens och den kampen kommer aldrig att upphöra om du inte aktivt önskar att avlägsna dig från det.

Vad skulle hända om alla människor vaknade upp och förstod att ingenting har någon betydelse? Vi skulle förstå att allt vi har kallat för problem endast har varit tankar vi fäst oss vid. Vi skulle inse att det är ingen idé att grubbla eller må dåligt över saker, det är trots allt bara tankar. När en sådan insikt sker på djupet finns det ingen ork till att underhålla negativa tankar, allt vi någonsin letat efter finns mitt framför ögonen på oss hela tiden. Många som får den första stora insikten om sanningen kliar sig i huvudet och undrar vad fan de har sysslat med hela sitt liv. Alla problem man sugit åt sig, all oro och stress till ingen nytta.

Det låter som rena sagolandet och fantasivärlden… Ja, helt rätt! Det är ett sagoland och en fantasivärld vi lever i men för den stora massan är detta ännu inte accepterat. Men du kan själv välja hur du vill se världen och när du väljer Sanningen förstår du varför vi har problem. Du frågar dig inte längre ”Hur kan man vara så dum att man dödar isbjörnar för oljans skull?”, för man vet. Allt är baserat på ett egocentriskt perspektiv som inte gynnar någon, inte ens dig själv. Gör man ett oklokt val får man direkt reda på att man valt fel, det är bara att känna efter hur man mår. Värre än så blir det inte men att slippa problem för gott är en befrielse som är bättre än allt man kan föreställa sig.

Det handlar inte om att man skall få någonting. Det handlar om att bli av med det som inte är sant.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 3 =