Vad händer om man börjar göra något?

Det finns sätt att vara på och det finns sätt att göra på. Är man nöjd med det som är kan man fortsätta vara. Men vill man ha något mer krävs det att man börjar göra något.

Nästan alla föräldrar säger någon gång till sina barn att de kan bli vad de vill. Barnet tror på det och börjar sedan utforska världen. Detta glöms bort på vägen när alla andra börjar säga hur verkligheten är istället för hur den kan vara. Vi har alla förmågan att forma vår egen framtid om vi bara har en bild av det i huvudet. En idé är en signal som pekar vilket håll universum har möjlighet att gå åt. Det finns dock en hake. Det är bara du som bestämmer om du skall genomföra idén eller låta den försvinna. Utan dig finns ingen idé och utan dig kan inget uppnås.

Det är du som bestämmer och du som har allt ansvar för att få det du vill ha. Det finns exempel som är så enkla men ändå så svåra att förstå. Ett mycket enkelt exempel skulle vara att du bestämmer dig just nu för att gå ner till affären och köpa din favoritfrukt. Beroende på hur långt du bor från affären behöver du antingen gå eller ta cykeln. Du kollar ut genom fönstret och ser att det blåser kallt och regnar men du låter inte dessa hinder stoppa dig för du har redan gjort ett val.

Ovan princip är så enkel att det är svårt att tro att det fungerar på samma sätt oavsett vad du bestämmer dig för. För att genomföra något krävs att man bestämmer sig och sedan börja gå mot det man önskar. Bestämmer du dig för något mycket större än att handla frukt kommer du stöta på andra och svårare typer av hinder men det fungerar på samma sätt; målet finns där, hinder finns där och du är den som bestämmer vad som skall ske. Man tänker att det är alldeles för enkelt och att det måste vara mycket svårare än så för att göra det man vill. När man tänker på det viset och förväntar sig att det skall vara svårt så gissa vad… Det blir omöjligt.

I Januari tänkte jag åka till Sydamerika och Chile! Det var längesedan jag var där och jag ser fram emot att utforska i mitt eget tempo med vetskapen att jag inte längre har ett jobb som väntar på mig. Mitt mål är att äntligen lära mig spanska och jag förväntar mig vissa hinder på vägen men det hade varit skönt att kunna ett till språk och tiden får visa hur det blir. Om jag inte lär mig har jag i alla fall fått vara i solen! 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *