' Vad du äter har betydelse – Living Truth

Vad du äter har betydelse

Den som bestämmer sig för att leva i sann fred och harmoni kommer så småningom att stöta på matens betydelse. Faktum är att endast maten i sig har förmågan att transformera vårt medvetande.

Ett nöje
Mat har extremt mycket känslor kring sig och för många så är mat det enda nöjet som finns. Det är något med mat som gör att all skit i livet försvinner i ett ögonblick så fort man stoppar mat i munnen. Om man så lever under tortyr i ett koncentrationsläger så kan till och med en vattnig soppa tillfälligt lindra denna smärta.

När vi äter mat så frigörs dopamin som belönar vårat beteende att äta för utan den skulle vi svälta ihjäl. Vad många inte vet så frigörs olika stor mängd dopamin beroende på vad det är vi stoppar i munnen. Kroppen är inställd på överlevnad och så fort vi äter något så utvärderar kroppen om det går att överleva på eller inte. Anledningen till varför sallad är så tråkigt beror på att kroppen känner direkt att endast sallad är inget som ger oss tillräckligt energi.

Om vi däremot stoppar i oss mat med högt kaloriinnehåll så frigörs en större mängd dopamin då denna typ av mat räcker för att hålla oss vid liv sett till mängden energi som finns i maten. Matindustrin är experter på att tillverka ”mat” som frigör stora mängder dopamin men som samtidigt saknar en över gräns för mättnad. Mat som är fullt med socker, fett och salt gör att kroppen längtar efter mer och detta förvandlas enkelt till ett matberoende. Ingen mat som kommer direkt från naturen ger så höga dopaminkickar som fabrikerna lyckas tillverka.

Hur vet man om man är beroende av mat? Låt oss säga såhär… Om du inte känner för att äta bönor, potatis och grönsaker utan extra fett, socker eller salt men har plats för en påse chips eller en efterrätt, så är du troligtvis beroende av mat. De flesta kan inte skilja på hunger och sug.

En sak till innan vi går vidare: Är du inte hungrig så ät inte. Du måste inte äta. Vår kultur påstår att man måste äta mycket för att bli stor och stark. Riktigt så går det inte till. Man blir stor och trött om man äter när man inte skall, om man äter för mycket och om man äter sådant som saknar näring. Lita på mig, jag vägde över 100 för bara några år sedan.

Kött är dumt
Du är här för att du är intresserad av att återupptäcka och leva efter din ändlösa natur. Utifrån detta så rekommenderas det att man äter så simpel mat som möjligt och att man använder simpel logik. När jag säger att kött är dumt så syftar jag på att kroppen är korkad då den sväljer och tar upp allt som stoppas i munnen. Din kropp har inga problem med att svälja andra arters mjölk, döda kroppsdelar, kemikalier som finns i fabriksgjord mat, gifter som finns i vårat vatten eller socker som är lika beroendeframkallande som kokain.

Då de flesta vant sig vid att äta skräp så är det inte längre våra sinnen som bestämmer vad som är bra för oss utan det är snarare kroppens abstinens som avgör när vi springer till mataffären för att handla NÅGOT GOTT! Mat får oss att må bra och vi har åtminstone två dagar i veckan där det är fullt tillåtet att frossa med något extra.

Kan vi se (och förstå) att vi inte äter för långsiktig hälsa utan vi äter för att bli tillfredsställda i stunden? Många äter för att slippa den lilla rastlösheten som vilar inom oss och jag lovar – det är inte hälsosamt att öppna kylskåpet 10 gånger om dagen med förhoppningen om att någon skall ha trollat dit något nytt som går att smaska på 🙂

Lita inte på kroppen innan du är säker på att du endast äter mat som ger dig rätt näring utan extra fett, socker eller salt som inte behövs. Du är mästaren över din kropp och du väljer hur din kropp skall må. Att äta mediciner på grund av ohälsa innan man fyllt 60 är inget man bara skall rycka på axlarna åt. Det är seriöst! Vi vill inte ha smärta eller trötthet och endast maten vi äter och undviker avgör om detta blir vårat öde.

Ren kropp, rent sinne
Nu kommer lite simpel logik. Om vi har en ren insida så har vi också rena tankar och ett rent liv i harmoni. Har vi en sur kropp så har vi också sura tankar och trötthet.

Vill vi bli medvetna om vår eviga natur så krävs det att vi har ett klart och skarpt sinne. Ett trött och slitet sinne kan aldrig klara av att stanna med det som varken hörs, syns eller känns men det är precis det som krävs för att det ändlösa skall göra sig till känna. Om du inte aktivt vänder ditt sinne inåt så kommer det aldrig bli klart för dig om vem du är och vad som ligger bakom det vi kallar för Universum. Ett trött och slitet sinne är fullt upptagen med att irritera sig över omständigheter och känslorna som kroppen skapar på grund av en sur och oren miljö. Dessa orosmoment går inte att förbise så länge man inte börjar städa upp sitt inre på ett eller annat sätt. Du kan göra detta genom att praktisera medvetande men maten du äter är lika, om inte mer betydelsefull!

Om du vet med dig att du har ett matberoende så rekommenderar jag stark att vattenfasta. Det satte spiken i kistan när det gäller att städa upp min egen kost trots att jag levt som vegan i snart två år. Vattenfasta återställer kroppens belöningssystem, tar bort matberoende och helar kroppen från insidan. Det är värt att prova om du strävar efter ett klart sinne, fullt med energi, spirituell klarhet och ett långt liv.

Möt motstånd
Det är svårt att ändra sina matvanor men det är ännu svårare att ändra sin tro på vad som är bra eller ej för kroppen. Om jag har ont i huvudet och äter socker så kan jag få för mig att socker är bra. Även om jag ”vet” att socker inte är bra så har jag inget att säga till om när kroppen väl bestämt sig. Den kommer att stoppa socker i munnen, tugga och svälja.

Vad du än anser vara bra att äta så rekommenderar jag att inte låsa fast dig så länge du inte uppnått maximal hälsa, klarhet och friskhet. Målet för att ta hand om sin fantastiska kropp borde vara att endast ge kroppen den bästa födan som naturen har att erbjuda. Varför tror vi att kroppen mår bra av efterrätt när det i själva verket är egot som får lite mer njutning? Trots detta behöver vi se långsiktigt. Det tar tid att ändra vanor och ju mer medvetna vi blir desto bättre äter vi. När jag blickar tillbaka så ser det ut som att jag aldrig valde att bli vegan, jag valde aldrig att fasta och jag valde aldrig att sträva efter bättre hälsa. Allt detta kom som en bonus av att leva i samhörighet med vår vackra natur.

Världen och våra tankar är en direkt spegling av vår interna hälsa. Som vi tar hand om oss själva tar hand om andra. Vill du sprida ljus så är din hälsa och din samhörighet med Källan det enda som avgör hur snabbt vi läker världen.

Innan vi kan gå bortom naturens lagar behöver vi först lära oss att följa dem.

Be happy
Be peaceful
Be liberated

PS. Kommentera, dela eller berätta om ni önskar att jag skall ta upp något annat ämne. Gilla min Facebook-sida för fler uppdateringar.

4 Comments

 1. Vad anser du om LCHF och frukt? Med tanke på att inte äta socker så säger ju LCHF att man inte ska äta frukt då det innehåller fruktsocker och kan trigga igång sockersuget. Vad tänker du om det? ????Tack för din inspirerande blogg. ????

   1. Vem säger att du inte kan äta citrusfrukter? 🙂

    En sur miljö i kroppen beror på socker och annat skräp och inte goda citroner!

  1. Hej Lisa!
   Långt innan jag upptäckte spiritualitet så använde jag LCHF för att gå ner i vikt. LCHF var första gången jag lyckades gå ner i vikt och första gången jag var intresserad av att ändra på min egen hälsa. LCHF fungerar för viktnedgång!

   Men sedan efter en tid så började jag sakna kolhydrater som frukt, potatis, osv, osv. Jag ville kunna äta allt. Igen ändrade jag på min kost och lade till gym. Var väldigt strikt med maten och tappade fler kilon och blev stark. Ungefär här fick jag upp intresset för Sanning och vår inre värld vilket resulterade i att jag övergick sakta till att endast äta växter och på den vägen är det.

   För mig var LCHF en övergång till något annat. Med min nuvarande kost känner jag mig mer fri än någonsin. Jag tycker det är självklart att man skall kunna äta frukt och grönsaker, bönor, linser, potatis, sötpotatis, havre, råg, quinoa och så vidare och så vidare. Jag ser LCHF som ett sätt att gå ner i vikt på men jag tvivlar på att det är bra i längden.

   <3

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =