' Vad är det vi letar efter? – Living Truth

Vad är det vi letar efter?

Vänner, sökare och nyfikna. Vad är det vi letar efter? Har ni märkt att det vi letar efter aldrig är något som är aktuellt just nu? Definitionen av att leta betyder att försöka hitta något som inte finns för tillfället. Denna process är grunden till varför vi aldrig hittar det vi söker. Eller rättare sagt. Varför det vi hittat aldrig varar så länge som vi önskat.

Before we start
I just want to tell you how clear the message is for me since I had my first little wake-up-experience a few years back. I have been writing about awakening and habits in this blog for over two years and I have to tell you that this way of living is the most rewarding a human being can find. It is exactly that, a way of living and not a particular thing or experience in the future that will bring happiness. It is just how conscious we are able to be when we live as we are, no matter what we do. This way of living will cure any bad habit and it will create new habits that will deepen the awakened lifestyle. If we know that happiness and peace is a universal Truth then the next step has to be how we implement it in our daily lives.

I talk about happiness and peace but what I want for you is to Live it. Live it for yourself. Be happy and Live happy. Otherwise all this talk will not help much. I feel the time for talking is over and we are transforming into the Time of Being.

Det hela är ett missförstånd
Jag menar inte att du inte vet vad du vill, drömmer om eller anser dig att veta. Alla dessa saker är kända av dig men inget av det där kan ge dig lycka och harmoni vilket vi först tror. Vi har en idé att om vi bara uppfyller alla våra drömmar och önskningar så har vi också garanterad lycka på köpet. Detta är ett missförstånd som jag önskar att du själv reflekterar över.

Hur många gånger har du fått något du önskat men som du senare tappade intresset för? Av egen erfarenhet så ser det snarare ut på följande sätt: Vi skaffar allt vi önskar, vi reser dit vi vill resa, vi fyller våra hem med prylar så att det nästan inte går att andas. Men var sjutton är den där lyckan alla pratar om? Eller vänta nu… Finns den där lyckan ens? I allmänhetens mått borde jag vara lycklig med tanke på så många prylar och upplevelser jag har! Kanske fattas det bungee-jump? Eller om jag bara hoppar från ett flygplan med en fallskärm så har jag i alla fall något som du inte har!

Är jag lycklig nu?

Det vi vill ha är inte det vi letar efter
Om vi redan hade allt vi önskat så hade alla levt i harmoni med varandra vid det här laget. Men eftersom jag inte upplever sann lycka så tror jag att jag behöver något annat. Denna idén är grunden till sökandet. Kan vi se varifrån denna idén kommer och kan vi se varför denna idén är så djupgående och påverkar allt vi gör? Denna idén förnekar hela vår existens. Du finns men på något sätt får du för dig att det inte är tillräckligt. Detta är ett gravt missförstånd som skapar överflödigt lidande.

Har du sett ett missnöjt träd? Har du sett en fågel som inte är nöjd med att vara en fågel? Beror det på att trädet eller fågeln har positiva tankar eller beror det på avsaknaden av tankar över huvud taget? När du ligger och sover om natten i ett drömlöst tillstånd – är du missnöjd med att vara du? När du supit dig jättefull – är du missnöjd med att vara du? När du haft fantastiskt sex – är du missnöjd med att vara du? När du är mitt i middagen med dina bästa vänner – är du missnöjd med att vara du?

Finns det en chans att avsaknaden av vissa tankar och idéer i själva verket är grunden till välbefinnande?

Mera missförstånd
Vi kopplar ihop saker som inte hör samman. Fest + lyckliga känslor i kroppen förvandlas till att fest är något som gör mig lycklig. Sex + lyckliga känslor i kroppen förvandlas till att sex är något som gör mig lycklig.

I själva verket har aktiviteten + din känsla inget med varandra att göra. Jag vet, det ser ut så på ytan. Jag håller med. Men i själva verket får aktiviteten dig att glömma bort känslorna av att inte vara nöjd med det som är. När du gör något du tycker om så är det klart att du inte är missnöjd men problemen kommer senare när något händer som du inte gillar. Detta skapar begär för det vi gillar och motstånd mot det vi inte gillar. Är vi smarta så börjar vi jaga efter det vi gillar och undvika det vi inte gillar. Detta pågår år ut och år in men vi kommer aldrig fram till det vi egentligen vill ha.

Sluta leta?
Jag kan inte säga till dig att du skall sluta leta. Däremot kan jag berätta för dig att det du letar efter redan är aktuellt. Du kanske inte gillar det, du kanske försöker att undvika det men den enda lyckan och harmonin du någonsin kommer vara nöjd med är dig själv. Inte dig själv som dina idéer, framtiden eller hur du ser dig själv.

Jag pratar om dig likt ett träd. En brand i skogen ändrar inte trädets essens. Djupet inom dig är oföränderligt likt essensen av ett träd. Skillnaden mellan dig och ett träd är att denna essens kan göra sig till känna. Inte bara det. Du är detta oförklarliga och orörda. Du kan aldrig omfamna detta djup inom dig, du kan aldrig placera det i ett fack och du kan heller aldrig greppa det med hjälp av sinnet för Du är denna essens av liv här och nu. Att falla tillbaka och vila i detta är sann lycka och och harmoni men inte som du först trodde att den skulle se ut. Kärlek och lycka är formlöst precis som din essens.

Om du letar efter uppvaknande, evig lycka och kärlek måste du förstå det första steget även om det är helt otänkbart till en början. Du är redan det du söker efter. Utgå från dig själv när du letar. Allt handlar om dig.

Självklart finns det tekniker, frågeställningar och böcker men det är ett annat ämne. Första steget är det absolut det viktigaste: Allt du letar efter är här. Ha alltid sinnet öppet för så fort sinnet sluter sig skapar vi motstånd mot det som är.

Betyder detta att vi inte kan njuta av att träffa vänner, ha sex eller att festa? Såklart inte! Njut så mycket du kan. Lidande börjar när njutningen försvinner och längtan till nästa tillfälle. Kom ihåg att allt som finns sker här och nu. Det finns ingen framtid. Innan vi lär oss att njuta måste vi lära oss att vara nöjda med det som är.

Din åsikt
Jag vet att jag lämnar de flesta av er utan frågor vilket är en del av poängen med mina inlägg. Jag försöker peka mot tystnaden som alltid är närvarande bland alla ljud. Detta går inte att uppleva med hjälp av tankar eller försöka göra det till koncept. Jag svarar gärna på frågor om uppvaknande eller allt som har med processen att göra.

Hur som helst… Vad tycker ni om att jag skriver på engelska? Låt mig höra!

Be happy!

Jag finns på Facebook också

2 Comments

 1. Blir så peppad av din blogg och att det är på svenska är en stor fördel för min del i alla fall. Du är en av mina fyra favoritbloggare i ämnet och de andra tre lyssnar jag mest på på deras youtubekanaler som är på engelska vilket gör det lite svårare att ta till sig innehållet eller i alla fall lite längre tid då jag ibland måste googla vissa ord och uttryck. Så för min del så är det än stor fördel att du skriver på svenska. Kanske du kan ha en svensk och en engelsk blogg med samma innehåll?
  Tack för en superblogg!

  1. Hej, Lisa!

   Tack så mycket för feedback. Det finns mycket material på engelska men personligen saknar jag vissa bitar där också 🙂 En svensk och engelsk blogg är en bra idé. Jag tror en lösning kommer snart.

   <3

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =