' Utvecklingsdagbok under ett års tid – Living Truth

Utvecklingsdagbok under ett års tid

Vad händer om du varje vecka skriver en dagbok under ett års tid? Jag har sedan april 2016 skrivit minst ett inlägg varje vecka för att lättare kunna följa min utveckling.

Det är kul att skriva
För ett år sedan visste jag inte varför jag började skriva men idag har jag erkänt för mig själv att det är något jag gillar, om det så var att hänga på internetforum, chatta i spel eller skriva kärleksbrev till flickvänner så har jag alltid använt mig av skrivandet på ett eller annat sätt. Så efter att jag intresserade mig för personlig utveckling började jag också använda mig av text för att sprida kunskapen vidare och för att, på egen hand, se hur min person förändras i realtid. Att anteckna tankar på vägen till mål är bra på många sätt men för mig är det framförallt två saker som utmärkt sig.

Hur ligger du till?
Mina första anteckningar i dagboken (jag använder en internetdagbok i form av Google Docs då min handstil går att jämföra med en läkares) handlade om mina mål, vad frihet innebär för mig, visioner om hur jag ville ha det i framtiden och hur jag skulle bidra till andra. När jag tittar tillbaka inser jag att mycket av det jag önskat redan har inträffat. Det som ännu inte inträffat kommer att ske om jag bara håller mig på samma spår, vissa saker tar längre tid än andra för att bli verkliga.

Var befinner du dig idag? Hur är dina tankemönster och vart önskar du ta vägen? Det spelar ingen roll om du till synes saknar allt från jobb, vänner och pengar eftersom alla måste utgå från vad de har just nu. Börjar du anteckna vad som hänt under veckan, dina framsteg, bakslag och mål om framtiden så kommer du bli överraskad av hur mycket som går att ändra under ett år.

Vart är du på väg?
Du behöver bara anteckna detta en gång, resten av dina anteckningar skall innehålla vad du gör och fungera som en påminnelse om vart du är på väg. Att skriva dagbok hjälper dig att hålla dig på rätt spår och med tiden inser du också att allt går i vågor. Vissa perioder flyter allt fantastiskt och andra perioder är motståndet påtagligt. Vägen till frihet är tydlig och klar men förvänta dig inte att den skall vara rak.

Exempel från min dagbok
Vad kan du mer skriva? Hitta din grej. Sätt upp utmaningar för dig själv, sätt upp delmål och gör allt som tar dig lite närmare. Här kommer ett litet utdrag när jag ansökte till min första Vipassana-kurs.

2016-07-12 Anmälde mig till en vispansakurs igår. 10 dagar tyst meditation. Vill gå dit men lite nervös för att åka dit. Men jag har inga tankar på när väl meditationen börjar och hur det skulle vara.

Sedan hände det en massa saker där emellan. Jag träffade en mentor, avbröt ett plågsamt förhållande, och skrev planer på hur jag skulle ta mig vidare inom mitt dåvarande jobb men tillslut blev jag antagen.

2016-08-04 … Efter att jag skrev ovan inlägg så gick jag in på min mail för att hämta alla filer som jag har på jobbet och fortsätta skriva på min plan.

Där ser jag att jag är antagen till Vispansakurs!!! I oktober skall jag lägga in mig och meditera i 10 dagar!! HAHA! SÅ NICE!! Fan vad nervöst och samtidigt otroligt spännande. Vanligtvis hade jag säkert fegat ur MEN det är meningen att jag ska åka dit. Jag sökte och jag kom med som reserv. Jag backar INTE ut. På måndag sätter jag upp mig på semester. Vill helst ha 3 veckor så jag hinner lugna mig efteråt. Wow… Taggad.

Som ni ser är det inte viktigt att skriva rätt med tanke på att känslor saknar skrivförmåga. Skriv ner känslor. Ut med det! Anteckna och lita på att det hjälper. Om jag tar en logisk och pessimistisk analys av mitt skrivande kan jag snabbt ställa diagnosen ”Galen person” men då jag förstått att egot önskar kontroll så är det mer givande att vara lite galen. Hjärtats röst betyder allt och de flesta gångerna kommer logiken att hitta en rimlig förklaring till varför du inte skall lyssna på hjärtat.

Här kommer ett annat exempel på när jag, eller universum, drog mig mot Sydamerika. Efter mitt uppvaknade struntade jag helt i hur framtiden skulle se ut men på ett villkor, att jag hoppade på alla möjligheter som presenterades för mig. Detta hände efter mitt beslut om att säga upp mig från jobbet.

2016-09-24 … Har även läst lite om att jobba utomlands för husrum och mat. Chile kom på tal och det låter spännande. idag så gick jag till Alkemisten (ett Café) och pratade med S (kusin) och han har en vän som rest och jobbat i Chile under en längre period. Precis som jag vill. Dessutom berättade mamma att man kan få Chilenskt pass till och med 3e generationen. Så jag skall nu bli Chilensk medborgare också. Just nu verkar det luta åt att jag hamnar i Chile.. Mycket hellre det än att jobba på ett vanligt jobb som inte ger mig någonting. Jag vill lära mig spanska på riktigt! Så detta är en möjlighet!

Nu när jag läser och skriver det här ler jag för mig själv eftersom jag blev Chilensk medborgare igår. Slump? När du drömmer, fokuserar på vart du vill hamna och litar på ditt hjärta så kommer du se hur alla pusselbitar faller på plats och magin blir mer verklig för varje dag som går. Utanför detta sker det fantastiska saker varje vecka men det är svårare att förklara och beskriva. Underbart? Ja. Allt jag önskar är sol och frihet.

Så länge du vet att du följer ditt hjärta och ägnar dig åt det bästa du vet så behöver du inte oroa. Utgå från ditt liv och dina  möjligheter. Allt du gjort har lett fram till där du står idag och allt detta kommer ta dig vidare till nya möjligheter. Det är din resa och den är helt unik! När du följer hjärtat kommer du bli belönad med allt du önskat och mer därtill.

Skriv dagbok! Det var startskottet till de största förändringarna i mitt liv.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =