Utmana din oro

Om du för tillfället är stressad så finns det risk att rubriken gör dig mer stressad. Men häng kvar en stund och se att du faktiskt har makt att ändra på det.

Vi är alla lika
Med vissa få undantag är alla människor lika. Vi har alla samma kapacitet för att lära. Det enda som skiljer är vad vi har samlat på oss genom vår omgivning. Utöver detta har alla människor exakt samma förmåga att bli fria från stress och övrigt lidande. Jag har förståelse för att mycket kan upplevas som svårt men säger du att just dina bekymmer skiljer sig så behöver du veta att du begränsar dig själv. Tro inte på någonting. Framförallt inte ditt eget skitsnack 🙂

Ta ett steg tillbaka
Oro kan lösas om du bara ägnar en liten stund åt att utforska var ifrån den kommer. I regel grundar sig all oro på att vi är osäkra inför framtiden. Vad skall hända? Vad skall jag göra? Vad vill jag? Om du är mitt uppe i oron som även återkommer behöver du ägna tid och stillhet åt att ställa dessa frågor. Om du kommer fram till att du ärligt talat inte har en aning om vad du vill, vad du håller på med eller vart du är på väg så kommer här ett grattis!

Det förväntas att vi skall veta vad vi vill göra och vad vi skall göra. Om vi är uppriktiga så är det förbannat svårt att veta vad vi skall göra när vi från dag 1 har fått lära oss vikten av att överleva och kunna försörja oss. Aldrig gavs det utrymme till att själv fundera utan vi blev snarare påtvingade att välja något för att slippa oron av att inte veta.

Djävulen hälsar dig välkommen
När vi från början inte vet och samtidigt blir lärda att vi skall veta, bjuder djävulen in till ett ändlöst mentalt lidande där vi försöker reda ut saker vi inte vet. Det är så listigt uppbyggt att vi inte kan se hur betydelselöst det faktiskt är. Att ägna sitt liv åt att göra karriär, både inom jobb och privat, är av låg medvetandegrad. För vad behöver du för att leva? Vad behöver du göra för att finnas? Vem är du skyldig livet? Du vet svaret. Du är inte skyldig någon ett jota men ändå skall du stressa och känna oro?

Utmana din oro
Hur utmanar jag oro? Du behöver komma till botten med att du faktiskt inte vet och sedan förlåta dig själv för att du trodde att det var viktigt. Det är 100% ok, bra och fantastiskt att du inte vet vad du vill eller skall göra. När du riktar din uppmärksamhet mot oron så märker du hur den för tillfället tappar greppet om dig, den minskar genom att du hoppar in i den. Varför? För att ljuset har aldrig sett mörkret och den du är har ingenting med mörker i form av oro att göra. När du möter dig själv och ser att du faktiskt inte vet så infinner sig genast ett lugn.

Utgå från lugnet
Om du praktiserar detta och för tillfället hittar ett lugn i mellanrummet mellan dig och oron kan du därefter börja lyssna till ditt inre. Du vet var oron kommer ifrån och du vet vad du kan göra åt det, även om det verkar svårt. All information du får från ditt inre när du befinner dig i ett harmoniskt tillstånd är sanning. Följ det oavsett vad det kostar. Många saker, när vi tänker efter, är enkla att kasta bort medans andra är mer utmanande. Dras inte med i oron för framtida val, stanna i lugnet så ofta du kan, gör det du kan baserat på din inre vägledning och lita på att det alltid är rätt. Så länge du kan behålla lugnet och befinna dig i harmoni så har du ett facit på att du gör rätt.

Den renaste friheten ligger i att inte veta och det kan du hälsa din oro.

 

Befinner du dig i Göteborg? Välkommen hem till oss! En perfekt miljö för att stilla sinnet, våga möta sitt inre och få alla verktyg för att själv skapa balansen du behöver. Passa på medans vi befinner oss i Sverige 🙂 (Vi accepterar endast donationer)

Sprid kärlek genom att dela bloggen med dina vänner. Använd knapparna här nedan, alternativt lämna en kommentar.

Much love

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *