' Uppvaknandet kan komma som en chock – Living Truth

Uppvaknandet kan komma som en chock

Fler börjar vakna och fler inser att allt vi lärt oss är fel. Vårt innersta väsen är bortom alla tankar och egot vill inte veta av sanningen för det innebär att den inte längre är det viktigaste.

Alla egon vill vara bäst och alla egon har en massa bra idéer och tankar som den vill att du skall ta hänsyn till. Den viskar och försöker locka till sig din uppmärksamhet med en spännande tanke eller något du borde ta hänsyn till. Den här inre dialogen pågår konstant men så länge vi identifierar oss med rösten så är det den som styr våra liv. Du är inte den inre dialogen och det är ingen skillnad på tankar och något annat även om tankarna utger sig för att vara av stor betydelse.

Det räcker med att ta ett djupt andetag för att det skall uppstå ett mellanrum mellan tankarna. Det där mellanrummet är högst intressant men alldeles för många ignorerar eller avfärdar tomrummet som något oviktigt. Tomrummet är oförklarligt men samtidigt det viktigaste vi kan förstå för att förstå oss själva. Att våga möta tomrummet och förstå egots betydelselöshet kan komma som en chock för egot och den kan skapa känslor som att bli rädd eller att allt kan kännas meningslöst. Alla känslor och tankar som kommer efter ett uppvaknande är inget annat än fler tankar och känslor. Det som händer är att man får en större förståelse för hur det är att inte förstå någonting.

Ofta kommer insikten successivt och egot faller bort långsamt men i mycket ovanliga fall kan det ske i ett ögonblick. Hur det än sker så är det slutet på historian om personen. Historian finns kvar men det är inte längre en absolut verklighet utan ses istället som ett minne. Att uppleva det här för första gången är en vändpunkt i livet vare sig man vill eller inte. Att gå ifrån allt man fäst sig vid under alla år till att förstå en djupare dimension av sig själv kan först vara skrämmande. För egot är det skrämmande att få reda på att den saknar betydelse men för dig är det en självklarhet. Samtidigt som det är en självklarhet så finns egot fortfarande kvar och vill diskutera saken, men du behöver inte längre svara. Jag ser inte meditation som avslappning utan mer som ett sätt att vila i mig själv som ett evigt varande.

Världens problem är skapade av människor men när vi försöker lösa problem glömmer vi bort vad grundorsaken är. Det betyder inte att vi skall ta bort alla människor för att slippa problem även om det visserligen är sant, utan jag tror på att vi måste förstå varifrån problemen kommer. Problem härstammar ur ett egoperspektiv, vissa stora och vissa små men alla egon har något gemensamt och det är att vara missnöjd med miraklet som pågår just nu. Det är tydligen inte så intressant för egot 🙂

Vad sägs om ett nyårslöfte som går ut på att meditera varje dag i minst 3 månader? Alla måste själva gå vägen, det räcker inte med att veta om vägen. Det kan verka som att det räcker med att läsa några böcker men skillnaden på teori och praktik går tyvärr inte att jämföra.

 

 

 

 

2 Comments

  1. Är helt mållös! Detta inlägg ger mej en liten hint om att jag är på rätt väg i att förstå. Jag vet inte vad det är jag ska förstå men det är någonting som är mer, mer än den verklighet jag lever i. Läser allt jag kommer över inklusive din blogg. Håller just nu på att läsa ”Attraktioslagen – Så får du den att verka till din fördel” av Esther och Jerry Hicks.

    1. Bra! Fortsätt tvivla på allt du tror är sant utan att döma. Du är redan komplett så det finns egentligen inget att förstå även om det känns så. Attraktionslagen är bra och den har störst effekt om du förstår sitt inre. Din omvärld är en reflektion av dig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − tretton =