' Uppvaknande – Living Truth

Uppvaknande

Mitt största uppvaknande hittills

Control your mind or it will control you

-Buddha

Det är mer sant än vad vi tror. Vi tror att vi har kontroll och vi tror att det bara finns 1 värld. Vi tror att ”Jag” är något vi har kontroll över. Vi tror att ”Jag” är den jag är på riktigt. Vi tror så mycket.

Hade en bra dag i fredags. Jobbade till och med över(!) och kom hem strax efter 18 på kvällen. Hade massor med tid men kände mig inte det minsta stressad så jag mediterade i 40 minuter på min nya kudde.

Efter meditationen så började tankarna komma tillbaka och jag noterade att min inre röst var på konstant. Jag fokuserade på det och tillslut blev min inre dialog väldigt högljudd – Hur kan jag inte ha noterat detta innan? Den hörs ju jämt! Samtidigt som jag insåg detta fick det mig att inse en ännu större sak. Om jag tystar min inre dialog så har jag ingen kontroll!

Happiness is your nature. It is not wrong to desire it. What is wrong is seeking it outside when it is inside

– Ramana Maharshi

Jag slängde på mig jackan och började promenera. Jag struntade åt vilket håll jag gick och jag brydde mig inte heller om att det regnade. Det var så kraftfullt att inse att den jag trodde att jag var inte finns. Längs min promenad började tankarna snurra… Allt jag tror är något jag har fått höra från någon annan. Antingen från föräldrar, kompisar eller böcker. Jag är en produkt av min omgivning. Efter en stund fick jag en extrem känsla av närvaro. Jag gick långsamt i regnet, det blåste mycket men ändå var det så himla vackert. Mina ögon fylldes med tårar och just där och då fanns det ingenting annat. Det fanns bara en evig närvaro i stunden. Dåtid och framtid upphörde att existera och det var bara så stilla och samtidigt otroligt familjärt. Jag kände mig som ett med allt. Det här är precis vad jag har strävat efter. Mitt mål är att döda mitt ego för att göra plats för allt annat som är ren kärlek. Det finns inget gott eller ont det finns bara den här stunden. Precis nu. Du kan också lära dig förmågan att uppskatta stunden. Den är extremt kraftfull och det är få människor som lever idag som själva upplevt vad jag pratar om. Om vi människor förstår kraften i nuet kan vi åstadkomma allt. Det finns inte längre några gränser. Inspirationen som finns där är oändlig.

Så ja.. Nu är det bara att gräva djupare ner i hålet så kanske den där rösten tystnar på heltid 🙂

Sjukt läskig insikt och det fick mig att ifrågasätta hela min värld. Den inre rösten finns till för att vi skall kunna ha kontroll över verkligheten vi lever i. Den kommenterar allt vi gör medans vi gör det för att på så sätt ha kontroll. Men om du tystar din inre röst så har du inte längre någon kontroll. Det som får dig att röra dig är inte du. Allt styrs av olika regler som vi inte kan tänka oss till med logik. Det här är ingenting jag kan berätta för att du skall förstå. Det här är något som varje person måste uppleva själv. Försök inte förstå vad jag säger. Jag hintar bara om vad som är möjligt med träning.

Med andra ord.. Du är inte dina tankar och du är inte din kropp. Men du har förmågan att inse och förstå vad det är som sker. Jag har mediterat länge och jag har läst på mycket om det spirituella och vårt sanna ”Jag”. Men det tog mig lång tid att uppleva själv. Det blev så glasklart att vi egentligen inte finns. Våra kroppar finns, vi andas, vi rör oss men vi har absolut ingen kontroll på allt som sker. Exempelvis när man sitter på en buss och helt plötsligt tänker man ”Är vi redan här?”.

Var var du under tiden? Vem andades? Inte var det du i alla fall. Inte ditt riktiga jag. Så om vi lär oss att vi inte är våra kroppar eller våra tankar kan vi på så sätt få mycket större kontroll över våra liv genom att inte ta allt som händer så personligt. Things just happens och du kan inte göra något åt det. Det enda du kan göra något åt är vilka tankar du matar dig själv med.

Det krävs mycket träning (meditation) för att kunna knyta upp vårat eget sinne. Men det finns en oändlig intelligens som vilar där inne och det är vårat ansar att ta fram det. Vi tänker för mycket idag. Allt går ut på att tänka och vi är experter på att göra det för vi gör inget annat.

Vi behöver lära oss att observera lite mera. Observera hur vi känner utan att döma. Endast då kan man börja trassla upp nätet av allt man tror, fått lära sig och hur ”det är”. Världen kommer alltid se ut som den gör men vi har förmågan att se den ur andra perspektiv och inse att vi kan forma den precis hur vi vill.

Genom att bli bättre på att lyssna inåt kan vi också ta reda på vad det är vi verkligen vill. När vi vet vad vi vill och börjar jobba efter mål kommer vi tillslut programmera in en vana. Med andra ord… Ditt undermedvetna kommer göra saker som är bra för dig utan att du vet om det. Hur coolt är inte det?

Ta det lugnt! Stressa inte fram några magiska resultat direkt. Kom ihåg att jag har tränat mycket och jag har god hälsa och fysiskt välmående. Vad är det de brukar säga? Rom byggdes inte på en dag.

Tid är vår största tillgång.

 

3 Comments

 1. Bara någon med insikt skriver så som du gör, inspirerande!
  Jag har en fråga här och som ytterst få berör, omsett om det är Buddha, Eckart Tolle, Mooji etc. Jag märker att när jag är mer vaken under dagen (dvs jag är förankrad här, just i detta nu) smittar detta av sig på även natten/tidiga morgonar, t ex när jag vaknar upp från fysisk sömn, ligger kvar i sängen och låter kroppen somna in igen. Om jag är ”här och nu” när kroppen somnar in kan mäktiga ”saker” inträffa. Den extremt verkliga känslan av att bli elektriskt laddad och sedan separera mig från den fysiska kroppen och glida iväg i en annan verklighet, ibland mer påtaglig än i det fysiska (out-of-body-experience). Och i drömmar, vakna upp inne i drömmen och inse att det är en dröm (lucid dream) och sedan kunna styra den precis som jag önskar. Gärna en reflektion som svar 🙂

  1. Hej!
   Medvetandet är oändligt och kan ta sig i vilka former som helst. Jag har själv ingen erfarenhet av lucid dreaming men däremot händer det att jag är medveten om att jag sover, vilket är märkligt 🙂
   Skillnaden på dröm och vaket tillstånd är ingen skillnad. Den stora drömmen är det vakna tillståndet som utger sig för att vara verkligt. Poängen är att se att allt är en dröm oavsett vilket tillstånd du är i. När du upplever detta är det svårt att göra skillnad på dröm och verklighet? I så fall låter det som en bra sak!

 2. Hej och tack för ditt svar!
  Intressant att vara i kroppen, som sover, och höra den sova! Jag vet vad du menar.
  Jag håller med dig i det du skriver; ”Poängen är att se att allt är en dröm oavsett vilket tillstånd du är i”.
  Vilket innebär att om jag inte är medveten om att jag befinner sig inne i en dröm, oavsett om det är här i det fysiska eller i drömmarna på natten (oberoende av om den fysiska kroppen är vaken eller sover), då är jag sovande. Att plötsligt vakna upp inne i en dröm (under tiden som den fysiska kroppen sover), är en stark ”wow-känsla”. Ibland mycket starkare energier/vibrationer än fysiska upplevelser.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 11 =