' Universums uppbyggnad – Living Truth

Universums uppbyggnad

Att vara människa i dessa tider är ett privilegium! Det är alltid ett privilegium men det jag syftar på är att fler börjar förstå människans existens. Universum är byggt på ett och samma medvetande. Glöm bort materia och energi!

Forskarna har länge trott att allt började med Big Bang men det är ett hån mot verkligheten. Så länge vi ställer nya frågor om den materiella världen kommer vi alltid att hitta nya svar. Det vi hittills vet är att vårat universum består av vibrerande energi som i vissa former upplevs som fast materia. Denna energi, även kallat subatomära partiklar, vandrar fram och tillbaka från icke-existens till existens i en uppskattad hastighet av en miljarddels sekund. Buddha kunde redan för 2500 år sedan berätta om dessa partiklar (Kalapas), långt innan vetenskapen intygade sanningen. I praktiken innebär detta att all materia, inklusive din kropp, ständigt uppstår och försvinner ur ett okänt och ändlöst fält. Detta fält är vad som fanns innan big bang, ur detta fält kommer energi och partiklar. Vi pratar om medvetande i sin renaste form.

Föreställ dig nu att allt är energi i olika former, detta inkluderar ljus och materia. Ditt ansikte består av partiklar, skärmen du tittar på består av partiklar och luften emellan består också av partiklar. Det betyder att det är ingen skillnad på dig, luften och skärmen, allt består av samma sak, allt uppstår och försvinner. Medvetandet finns inte inuti hjärnan, det finns överallt. All energi och materia härstammar från medvetandet. Medvetande är ingen sak, inget koncept eller något man kan tänka. Det är allt och inget på samma gång. Allt som befinner sig ”ovanför” medvetandet är en konstruktion i form av galaxer, planeter, politiska system, tankar och vad du anser vara rätt och fel. Din hjärna konstruerar tankar och håll i hatten, dessa tankar är inte dina, de uppstår ur det ändlösa medvetandet. Universum är en och samma händelse och det sker just nu. Se dig omkring, kolla in träden eller andra människor. Allt du ser är en och samma händelse, inklusive din kropp och dina tankar. Den största illusionen av de alla är illusionen om separation. Det finns inget som skiljer dig åt från omgivningen.

Hur energin har lyckats forma allt från galaxer till en mänsklig hjärna med tankar är givetvis ett mysterium. Men sanningen ligger inte i galaxer eller mänskliga tankar, den riktiga verkligheten utspelar sig bakom skynket. Vi kan få en glimt av detta om vi bestämmer oss för att blicka inåt och då förstår vi också att vi är medvetande. Du är vaken, du upplever saker men det du upplever är inte ditt, det är endast ett flöde av energi. Medvetande har ingen början och det har ingen slut, det är vad man brukar kalla för absolut oändlighet. Ingen människa kan förklara med ord hur allting hänger ihop, så undvik att misstolka vad jag säger. Se det mer som en uppmaning att själv söka efter sanningen. Innan du har direkt erfarenhet är det obegripligt att förstå men när du börjar observera dig själv kommer du närmare sanningen. Din innersta essens är svaret på Universum.

Om du bestämmer dig för att söka efter sanningen så har jag några inlägg som kan hjälpa dig på traven:
Uppvaknandet kan komma som en chock
Hantera nära och kära vid förändring
Motstånd är nödvändigt
Vad händer om man får reda på sanningen?

Alla är bra, ingen är dålig, alla får vara med 🙂
Läs min gratis e-bok om hur du skapar dig en framtid som du själv har valt

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − två =