' Trasiga män som vill läka – Living Truth

Trasiga män som vill läka

Idag vill jag ägna några ord till alla män på läkningsprocessen!

Den trasiga mannen
Jag vet att många av er som läser är kvinnor och jag är säker på att ni också har stött på en man som saknat en stor pusselbit i livet även om det aldrig pratades om öppet. Det första som kommer på tanken är säkert en pappa eller pojkvän.
Män har en tendens att stolt kunna trycka undan känslor från tidig ålder för att sedan aldrig mera öppna sig. Jag vet män som valt att leva i ensamhet då de aldrig kunde klura ut vad det egentligen var som gick snett. Om en man lyckas trycka undan allt som skapar jobbiga känslor så kan han leva i den tomma och eviga lyckan av att vara ostörd. Så länge en man har allt under sin kontroll, oavsett om han är missbrukare, alkoholist eller företagare så kan han utan problem fortsätta livet och acceptera att det inte alltid går som man önskar. En man har alltid privilegiet att säga ifrån bestämt och när det är gjort så finns det ingen som kan säga emot. Om valet är destruktivt eller inte spelar ingen roll. Hans val gäller. Hans stolthet före allt.

Vem vet hur många förhållanden, familjer och liv som trasiga män har förstört genom tiderna? Vem vet hur många män som går och går och går utan att bromsa? Vem vet hur många män som kört rakt in i bergväggen fast de visste vad som höll på att hända? Trasiga män har en smärta som motiverar alla handlingar, antaganden och känsloutbrott även om denna motivation är dold för honom själv. Långt inne så kanske han vet varför men det var längesen han slutade kollade åt det hållet.

Manligt ego och avståndstagande
En trasig man har också förmågan att bli oerhört rik eller till och med president men alla män söker inte bara frihet, de söker också kärlek. Även om frihet och kärlek är av samma mynt så kan en man uppleva frihet helt på egen hand. Faktum är att en mans liv är det enklaste som finns så länge han inte bestämmer sig för att växa internt. En man som lever efter egots begär behöver aldrig ta en kvinna på allvar: sex eller pornografi kan han hitta var som helst och alkohol eller andra stimulanser går att använda dagligen för att komma undan insidans tomma obehag.

Det betyder inte att den trasige mannen inte älskar att kramas och pussas men för många män så är kvinnors törst efter trygghet och kärlek alldeles för påtaglig: om han inte kan använda maktmedel eller kontroll så finns det ingen kvinna som frivilligt stannar med en destruktiv man. Detta vet också mannen vilket gör att en trasig man är mycket mer benägen att använda sin högre halt av testosteron till sin fördel genom aggressivitet och bestämdhet. Givetvis har den trasiga mannen alltid turen att träffa på en trasig kvinna vilket gör att förhållanden kan fortsätta genom deras avkommor och in i nästa generation, gärna i så många generationer som möjligt.

Män som vill läka
Vi som varit trasiga är precis som alla andra människor, vi älskar kärlek, pussar och kramar men trots det så är detta inte det högsta i en mans liv. En mans mening och riktning i livet är det enda som kan göra en man fullständigt tillfredsställd. Jag tror bestämt att om en man väljer att hitta sin mening, läka sina sår och öppna sitt hjärta för kramar, gärna med andra män, så måste han ha en kvinna i sitt liv. En kvinna kommer aldrig göra honom långsiktigt tillfredsställd men däremot kommer hon alltid att krossa hans hjärta fram tills att han lär sig att älska sig själv mer än vad han älskar henne. Många förhållanden kommer gå i kras fram tills att en man lär sig om självkärlek. En mans väg till självkärlek är att älska sin kvinna tills det inte längre går, ta en paus och sedan börja om igen, med samma eller en ny, fram tills att hans hjärta öppnar sig och en mening till att leva uppenbarar sig.

Män som är på läkningsprocessen har inget enkelt jobb! Jag vet många kvinnor som säger att det är enkelt att vara man men för en man som inte nöjer sig med annat än fullständig öppenhet och kärlek behöver genomgå helvetet, himlen och sedan tillbaka fram tills att all separation brinner upp i ljus. En kvinna vid hans sida hjälper honom att bli varse om förtrycka känslor som han sedan på egen hand måste öppna sig för. En man har nästan alltid känslor och tankar om hans egen otillräcklighet, om han duger som han är, om han gör rätt, om han använder sitt liv på rätt sätt. Dessa tvivel kanske aldrig lämnar honom men däremot om han hittar en meningsfull orsak till att leva så finns det inga tvivel han inte kan utstå. Faktum är att en man som lever och andas sin mening kommer på sikt att sluta tvivla och istället hylla sin ändlösa potential.

Män som börjar gå på läkningsprocessen går från rädsla till kärlek. Hur många lager som måste skalas av kan ingen veta men så länge det upplevs resistans och motstånd så finns det alltid anledning till att gräva djupare!

Idag är det många män som väljer att fokusera på uppvaknande och läkningsprocessen. Dessa män kommer att bringa kärlek och kramar till sina mödrar, partners,barn och till världen i stort. En helad man har styrkan som världen behöver och om han dessutom hittar sin egen kärlek så kan denna styrka användas till att älska. Män behövs i världen! Män som väljer att slå ifrån sig egot är en stor del av världens läkningsprocess. Vi behöver alla ta oss ifrån egot men idag så hyllar vi alla män som väljer kärlek framför självintresse! Till er skickar jag all min kärlek.

Kommentera gärna eller gilla Facebook-sidan där ni också kan skicka ett PM.

Be happy!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − ett =