' The next step – Living Truth

The next step

I december 2016 gick jag från jobbet, sålde bilen, avslutade en plågsam relation och började på riktigt prioritera mig själv. Den första april 2018 sålde jag min lägenhet och jag har numera ingenting som binder mig till Sverige förutom familj.

Glad och hemlös
När jag började med allt detta var min mor orolig för att jag skulle hamna på gatan. Än så länge har jag inte sovit på gatan men däremot saknar jag ett eget hem. Känslan av att inte ha en lägenhet i mitt namn är fantastisk, tro det eller ej. De senaste två åren har jag spenderat mycket tid åt att göra mig av med allt som inte gynnar mig. Processen pågår hela tiden men i grunden handlar det om att ta fram autenticitet. Att plocka bort saker som inte behövs är intressant om man samtidigt vill vara ärlig. Är vi ärliga så betyder det att vi kan plocka bort en hel drös med saker genast och sedan arbeta långsiktigt för att ta bort mer och mer.

Vad kan jag plocka bort?
Först och främst behöver du komma till en punkt där du säger ”Nu får det fan vara nog”. Innan den punkten är kommen så är det svårt att göra förändringar. Men skall vi vara ärliga och uppriktiga kan vi redan idag säga att vissa saker är utspelade sedan länge. Vad går du och bär på som inte gynnar dig? Du vet med dig att det finns saker som inte bidrar till din lycka men som ändå håller kvar dig av någon märklig anledning. Om du känner att allt är bra som det är så är det också bra, jag öppnar bara för att vi skall kunna erkänna eventuella distraktioner.

Ta alltid nästa steg
Vad behöver du göra för att ta nästa steg? När jag reste mig upp från datorstolen och började ta promenader så hade jag ingen aning om att det skulle leda till att jag nu har sålt min lägenhet och lever i frihet varje dag. Att jag började ta promenader var tydligt ett ”nästa steg” från vad jag var van vid. Det pekar på att var du än befinner dig kan du alltid ta ett nästa steg och vilken riktning du än väljer så kommer du alltid ta ett steg utanför din bekväma zon. Om du arbetar smart och långsiktigt behöver du inte slänga dig ut från en klippa utan du kan istället ta små steg för att utmana dig själv.

Strunta i resultaten!
Ta nästa steg för att utmana din egen osäkerhet och inte för att du vill ha något i form av prylar, lycka eller vänner. Allt det där kommer sen men vi måste först acceptera att vi inte kan fly från oss själva. Det finns en anledning att folk som vinner på lotto går tillbaka till sina vanliga rutiner efter några år och i vissa fall förlorar de mer än vad de hade. Ingenting kan stanna hos dig om du inte kan stanna med dig själv. Först vill du tydligt se framför dig vad det är som inte behövs. Erkänn det, även om det råkar vara dina vänner eller din partner. Den som säger att det är egoistiskt att tänka på sitt eget välmående har inte förstått vad villkorslös kärlek innebär.

Ingenting kan stanna hos dig om du inte kan stanna med dig själv

Du tävlar inte mot någon för det finns ingen att tävla emot. Du tävlar inte ens mot dig själv, det här handlar om att vara den du är, precis som du är. Ju mer du kan tillåta dig själv att vara som du är desto mer lycka och harmoni kommer du att uppleva. Vägen till autenticitet sker genom att möta och gå igenom allt som inte är du.

Gör det svåra
Möt det som inte är du. Låt oss ta några exempel. Är du rädslan för att du skall göra fel? Är du rädslan för vad någon annan tycker om dig? Är du oron inför framtiden? Är du sorgen när du ser tillbaka på traumatiska minnen? Är du olyckan för att du inte är lycklig?

Jag föreslår inte att du skall göra någonting åt allt detta. Jag föreslår att du håller dig sval och observant, förstår att den du är har ingenting med det som har hänt att göra. Att just nu finns det ingen i hela världen som kan säga att du gör något fel. Just nu är allt här och du råkar vara oberörd men ändå i mitten av allt.

Det är precis här jag föreslår att du skall stanna. Det är precis här vi kan börja läka allt som vår omedvetna omvärld har lärt oss. Det är precis här vi tar kontrollen och förlåter allt lidande vi har fått utstå.

 

 

 

Much love

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =