' Ta välmående på allvar! – Living Truth

Ta välmående på allvar!

Det här är inget inlägg som skall tipsa dig om vad du skall äta. Det här är ett inlägg som skall få dig att förstå att du är det viktigaste du har. Inga pengar, hus, bilar, båtar, resor, brudar, killar, droger/alkohol eller skräpmat kommer någonsin att mäta sig med din interna frihet. Utan ett rent inre kan du glömma ett långt och smärtfritt liv.

Lycka kommer inifrån
Du har hört detta förut men vad betyder det egentligen? Det finns givetvis nyanser och man behöver agera med världen som den är men kort och gott: Ingenting världen har att erbjuda kommer att göra dig lycklig och tillfredsställd. Jag försöker inte sälja någonting och därför har jag friheten att tala om vad riktig lycka innebär 🙂

Riktig lycka kräver enormt tålamod, långsiktighet, en vilja att utvecklas och extremt mycket motgångar, känslomässiga berg-och-dal-banor och ett brinnande intresse för Sanning. Det krävs helt enkelt att du behöver bli bekväm med att vara obekväm fram tills att det förvandlas till kärlek som får dina ögon att fyllas med tårar. Därefter fortsätter du att göra på samma sätt som ledde dig fram till sann lycka och harmoni. Livet kommer aldrig till en punkt då vi är färdiga. Den som säger att han är färdig har i princip slösat bort sitt liv och sin potential. Livet är en pågående process och i detta finns ingen konkurrens. Vilken nivå du än befinner dig på så är vi alla på samma resa om att lära mera och uttrycka vår kärlek för livet och vår omgivning.

Börja med insidan
Upplever du att du har ont om tid? Saknar motivation och inspiration? Har du ont i kroppen och önskar att du kunde äta lite bättre? Låt oss vara riktigt ärliga en liten stund. Det är okej, det är ingen som ser dig.

Hur många år har du haft liknande tankar och känslor? Hur mycket kunskap har du inom dessa områden? Det troliga är att du vet precis hur du skall göra för att ändra på allt detta. Men då kommer frågan: Varför har inget hänt? Vi måste erkänna att vår kunskap och vilja hjälper oss inte att ändra på dessa vanor! Uppenbarligen saknas något men vi brottas dagligen med att finna lösningar.

Världen är inte ditt problem. Om du plågas av trötthet så måste du förstå att allt detta pågår på utsidan. Du+trötthet=utsidan. När jag pratar om att börja med insidan så pratar jag endast om Dig. Vem du är utan trötthet och brist på motivation. När vi försöker handskas med våra problem på utsidan eller organisera våra tankar så lägger vi fokus på helt fel saker. Problemet är att om du slutar lägga ditt krut på detta så blir det slående verkligt att det enda som finns kvar är ett stort tomrum. Det är detta tomrum som vi ständigt försöker fylla genom att pussla ihop och manipulera vår livssituation på bästa sätt. Detta ständiga fokus på utsidan gör att du helt missar nyckeln till frihet. Det som till en början känns som ett tomrum är i själva verket hela universums existens.

Stanna med dig själv
Kan du släppa alla måsten och krav och stanna i stillheten inom dig så kommer du förr eller senare att tappa intresset för att försöka få mer tid eller att äta bättre. Detta är ditt medvetande i sin renaste form och ju längre du stannar desto tydligare blir det att världen bönfaller sig efter Dig.

För att detta skall vara möjligt behöver sinne, kropp och själ förenas till ett. Det betyder att du behöver mata alla 3 delar med rätt näring för att de skall växa och för att du skall kunna se med hjärtat vad som verkligen betyder något för Dig. Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av mänskliga relationer och tankegångar och jag kan säga att meditation är verktyget som matar din själ mer än allt annat. Denna lilla del (som egentligen är allt) har helt glömts bort i vår kultur och samhälle. Ingenstans uppmuntras det till daglig praktik av meditation och för mig är det riktigt uselt med tanke på hur extremt mycket det påverkar hälsa, välmående, lycka, kärlek, ödmjukhet och allt som vi människor längtar efter.

Jag vill ditt bästa och det är dags att vi är ärliga med varandra. Ingen bok om kärlek kan få dig att sluta reagera negativt på din omvärld. Ingen bok om rätt kost kan få dig hälsosam. Informationen är värdefull men den är helt värdelös om du inte tar till handling. Jag gick runt alldeles för många år med tankar om vad jag borde göra istället för att göra det och det är inget jag önskar någon annan. Ingen talade om för mig hur viktigt det var att ta hand om insidan. Visst, jag har alltid hört det men inte innan jag började praktisera medvetande slog det mig att det här var sannerligen inget skämt. Det handlar om dig och ditt liv. Det du har framför näsan, det du kan ta på och känna. Detta är ingen lek, det är livet i sin helhet och det är bedårande vackert men vår ignorans gör att vi tar allt för givet och sedan gnäller vi på det.

Vad är det vi håller på med?

Rätt kost, rätt träning och rätt spirituell näring
Allt detta behöver förbättras om du för närvarande klagar på din livssituation. Den långsamma och eviga vägen är att försöka lösa dina problem för det kommer alltid nya. Vägen som går snabbt består av tålamod och förtroende! Detta är tvärtemot rädsla och att finna lösningar.

Men glöm att börja med allt detta på en gång. Du måste se var du själv är. Du måste först erkänna var du befinner dig och sluta lägga din uppmärksamhet på tankar om var du skulle vilja vara eller vart du är på väg. Först och främst, känn efter var du själv står och börja sedan lägga fokus på rätt saker och med detta menar jag att ta till handling.

För mig fungerade det att börja med min kost men jag vet att för många så har inget hänt trots att det gått flera år. I detta fall rekommenderar jag starkt 15 minuter meditation om dagen. I princip så kan du glömma bort allt i ditt liv och endast prioritera dessa 15 minuter om dagen. På två veckor kommer du garanterat att märka en skillnad i ditt inre. När du märker denna skillnad så vet du att du är på rätt spår. Fortsätt och sluta aldrig oavsett om du tror dig ha listat ut allt. Ditt ego är lika smart som du så försök inte att vara listig 🙂

På sikt lär du dig att denna form av praktik som innefattar medvetande, kost och motion är det enda som får dig tillfredsställd. Detta är en praktik av den nya generationens människor. Det är vi som öppnar för kärlek och gemenskap utan att konkurrera med varandra. Allt du behöver göra är att förbereda dig på en lång resa och våga möta smärtan som dyker upp på vägen. Denna smärta består av att lager på lager inse hur enormt ignorant jag varit och hur ansvarslös vår värld är.

Låt oss stötta varandra när vi går på resan inåt. Alla individer behöver göra denna resa men i djupet så delar vi samma hjärta. Det är hela poängen med resan – att inse att svaret på allt är kärlek.

Gilla min Facebook-sida för fler inlägg

Kommentera eller ge mig feedback! Allt uppskattas för att kunna leverera bättre och tydligare budskap som kan vara till nytta för andra. Tillsammans hjälps vi åt att bli bättre.

Be happy!

 

Läs också: Därför kommer lyckan inifrån

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + femton =