' Stillheten visar dig vem du är – Living Truth

Stillheten visar dig vem du är

Vad säger du om att låsa in dig i ett tomt rum i 3 timmar och inte göra någonting? Har man aldrig spenderat tid med sig själv blir man rastlös av bara tanken på att göra något sådant.

För att öka sin förståelse för sig själv och människor i stort krävs det att man upplever det som är. Det räcker inte med att läsa böcker om beteenden, filosofier eller se på “how to” videos på youtube. Den som är intresserad av riktig frihet måste börja titta inåt för att det andra skall bli förståeligt. Vem är du om du inte har dina prylar, pengar, jobb eller familj? Om du aldrig reflekterar på vem du är eller varför saker sker kommer du inte kunna hitta det du söker. Personen försöker hitta något som skall göra den tillfredsställd men vi vet alla hur historien om ”jag” slutar… Inte bra.

Endast genom att blicka inåt kan du ta bort rädslan för att faktiskt dö och istället inse att det finns verkligen ingenting att oroa sig för i livet. Du kan låtsas som att döden inte finns och fortsätta leva i en värld full av begär och motvilja. Men någonstans vet du att den inre viskningen finns kvar och när du lär dig att lyssna på den kommer resten att falla på plats. Det finns ingenting att hitta, allt är redan komplett. När individen förstår detta faller den bort och allt som finns kvar är det här.

Denna känslan är ditt riktiga jag och den går inte att förstå genom att tänka. Vi känner rädsla för detta tomrum för skulle vi få reda på vad det är skulle personen sakna betydelse. Detta tomrum är evigt och du kan aldrig fylla det genom att göra saker eller köpa prylar. Det här händer utan syfte och det är helt fritt att vara precis vad det vill. Det krävs ingen ansträngning för att nuet skall ske, det bara händer. 

Genom att sitta i stillhet och möta detta kommer du snart inse att du är en del av det och med tiden kommer stillheten bli det bästa du vet. Det finns en anledning till att alla de största filosoferna genom alla tider understryker vikten av att känna sig själv. För att lära känna sig själv måste man umgås med sig själv i stillhet och låta allting vara precis som det är. Det finns många vägar som leder till frihet men begär och motvilja är inte en av de vägarna då de grundar sig ur ett ego-perspektiv. Att varje dag sitta i stillhet skapar större förståelse för oss själva och vår omgivning. 

Problem är problem därför att det alltid kommer upp nya. Det goda är evigt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + tolv =