Stå upp för dig själv

Det kommer en tid då man måste börja stå upp för sig själv. Det kommer en tid då man inte längre orkar lyssna på allt nonsense och inser att den enda vägen man ska gå är sin egen.

Många säger till sig själva och sina barn att man inte skall ta någon skit! Det är givetvis bra men jag är säker på att budskapet kan bli mer tydligt. Känner man ofta att ”Ingen skall sätta sig på mig” kan det vara en bra idé att ifrågasätt varför man skall behöva upprepa frasen för sig själv och alla andra. Det finns många som säger att man inte skall ta någon skit men nästan alla fortsätter med sina beteenden och hoppas att folk skall förstå bara de ropar tillräckligt högt. När man slutar anpassa sig efter andras åsikter behöver man inte längre försvara vem man är eller vad man gör. Man vet.

För att göra vad man vill krävs det att man först börjar tänka på ett nytt och utmanande sätt. Är man beredd att ifrågasätta allt man vet och allt man lärt sig har man tagit det första steget till sin egen framgång. Att bli fullständigt medveten om alla sina vanor och beteenden är en lång process men applicerar man teorin i praktiken kommer man snabbt att märka en förändring till det bättre. Förändring sker när man lär sig mer om sig själv, bygger en stabil grund och sedan fortsätter att utvecklas. Ett bra första steg är att börja stå upp för sig själv och sina principer!

Jobbar du för mycket men känner att du skulle vilja jobba mindre? Det är bara du som bestämmer om det är möjligt. Har du under många år försökt vara till lags för att inte göra andra missnöjda så har du idag skapat en vana som måste brytas. Det gäller inte bara jobb utan det gäller alla områden i livet. Är man observant på sina känslor så vet man innerst inne vad som är bäst för en själv och många gånger är det raka motsatsen till vad vi faktiskt gör. Idag är det accepterat att vara till lags för alla andra på bekostnad av sitt eget välmående och sjukskrivningsstatistiken talar för detta påstående. Det krävs mod att bevisa motsatsen och omgivningen kommer möta dig med motstånd varje gång du utmanar denna ”sanning”. Enda gången man har ansvar är om man har barn som ännu inte är vuxna.

Att ta på dig skit på grund av omgivningens förväntningar kommer aldrig öppna dörrarna till ditt mentala fängelse. Om du rättar in dig i ledet genom att försöka vara en bra människa kommer du leva ditt liv efter alla andras viljor och med tanke på att det är få som vet vad de vill är det inget jag rekommenderar. Människor är så upptaga med sig själva att de snabbt glömmer bort att när du börjar stå upp för dig själv och vips så har du blivit en person som tar lite mindre skit. Det är förvånansvärt enkelt och folk lyssnar faktiskt när man väl bestämt sig. Vi är värda allting vi önskar och kan vi börja bevisa det för oss själva så kommer resten att lossna. Gör mindre av det du måste och gör mer av det du vill!

Låt mig höra vad du tänker säga ”Nej, tack!” till idag! 🙂

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *