' Små steg leder till bra saker – Living Truth

Små steg leder till bra saker

Jordgubbarna här är mörkröda och väldigt söta på grund av den heta solen. Bäst hittills är dock vattenmelonerna som är gigantiska och smakar mycket bättre än de man får i Sverige. Många har citroner och vindruvor som växer på den lilla bakgården, det är knappt man får plats att sitta men vindruvsträd skojar man inte bort.

Klimatet är perfekt! Solen står i zenit och det är alltid en svag bris från stilla havets oändliga horisont. Här pratar folk snabbt, bilarna tutar för minsta lilla (ofta utan anledning) och man äter sin mat i farten. Göteborg är en liten stad så att jämföra tempot är kanske inte rättvist men trafiken är ett tydligt exempel på att det är mer rörelse här. Det verkar inte finnas tid att sitta ner och äta på dagarna men när kvällen kommer så pratar man med varandra i timmar och då har man helt glömt bort stressen som var tidigare på dagen. Man äter gärna i farten och över allt säljer de skräpmat i form av empanadas, completos, chorriana, barros luco, choripan. Glöm inte bort majonnäsen!

Min räddning är att de har stora marknader som säljer frukt och grönt till skamligt låga priser. Här växer allt och det är väl en anledning till att det är så billigt, nu fattas det bara att folket förstår fördelarna med att äta nyttig mat istället för snabb mat. Den standard som finns här är lägre än i Sverige och det märks på många sätt. Folk tjänar inte pengar som vi gör i Sverige så man har inte råd med lika moderna prylar och åker man på semester så tar man bilen några mil till en annan strand. Att resa utomlands är otänkbart för de allra flesta. Fördelen är att familjen och vänner är det som betyder mest och inte bara känslomässigt utan man umgås faktiskt hela tiden på ett eller annat sätt. Vi är människor som har olika standard och olika förutsättningar men kärleken är det viktigaste även på den här delen av jorden.

Jag har varit här ett par dagar men jag ångrar inte en sekund att jag åkte. De förutsättningar vi har i Sverige är galet bra om man jämför med andra ställen. Vi kan faktiskt göra allt vi vill och det är inte något man bara säger, det är sant! Om vi slutar definiera pengar som lycka kan vi börja fundera på vad som verkligen betyder något. Det som betyder något för mig är frihet och att ägna mig åt det jag tycker om. Saker och ting verkar lösa sig och man är inte lika orolig när man prioriterar sig själv. Du är det viktigaste som finns och varför skall du göra något du egentligen inte tycker om? Vem har sagt det och varför måste man gå med på det? Varför får man inte välja själv? Tyvärr kommer ingenting gratis utan man måste själv se till att göra något men när man väl börjar gå förstår man precis varför det är viktigt! Det är inte nödvändigt att åka utomlands, det krävs bara att man gör mer av det man tycker om.

Tanken på att göra något annat är alltid värre än att faktiskt göra det.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 14 =