Sluta tänk dig fram till förståelse

När ditt sinne är balanserat och harmoniskt kommer tankar och förslag att komma till dig. Så länge du tar på dig rollen som ”tänkaren” är du dömd till att sitta fast i ett hjul av missförstånd och förvirring.

Intellektuell kunskap tar dig inte till djupet
Är du intresserad av att veta sanningen? Vet du ens vad det betyder? Sanningen betyder slutet på allt lidande men om du använder det som en drivkraft kommer du aldrig finna det du letar efter. Sanningen innebär att se livet precis som det är, det vill säga som en dröm. Att gå på djupet innebär att gå bortom allt du för närvarande tror är sant. Att gå på djupet, med andra ord att vakna, innebär slutet på drömmen som du för tillfället är så engagerad i. Du kan vakna, du kan börja leva på nytt och du kan förstå hur ignorant du har varit.

Praktisera. Praktisera. Praktisera. 
Kunskap som du hört från andra är meningslöst för att du skall kunna se vad som är sant och inte. När kunskap blir din egen förvandlas den till helig. Jag skriver här för att berätta hur det är att leva från ett vaket tillstånd och vad det egentligen innebär. Att leva från ett vaket tillstånd innebär att hjälpa andra att vakna i den mån det går. Kruxet ligger i att ingen annan än du kan göra praktiken vilket också betyder att efter du läst det här kommer du ramla tillbaka till ruta ett så länge du inte bestämmer dig för att göra någon form av praktik som leder dig till ett uppvaknande.

Bortförklaringar?
Efter ett uppvaknande är det enkelt att förstå varför vi har bortförklaringar som hindrar oss från att leva som vi önskar. Jag förstår att vi alla tar olika lång tid på oss innan vi hamnar på rätt spår men en sak är säker: vilka hinder du än påstår dig att ha så lovar jag att jag ingenting av det är vad jag pratar om. Dilemmat är att du tror för mycket på dina problem vilket fullkomligt stoppar dig från att pausa och gå djupare. Med andra ord är du fast i ett ytligt tillstånd av handling och verkan. Mitt förslag är att du kan gå djupare och se vad som verkligen finns där. Allt du behöver göra är att vakna upp ur drömmen likt när du vaknar på morgonen från nattens drömmar.

När du vaknar på morgonen säger du ”Ååhhh, det var bara en dröm! Hur kunde jag tro på det?”. När du vaknar på riktigt genom att bli medveten om din natur säger du ”Ååhhh, det var bara en dröm! Mitt liv och allt jag vet finns inte på riktigt!”

Praktisera rätt!
Välj en praktik som leder dig till att se livet som en dröm och det kan endast ske genom att du går till botten med vem du själv är. Om du försöker praktisera lucid dreaming eller att få kontakt med änglar så praktiserar du för att stanna kvar i drömmen. Förslaget är att bli mer direkt i din praktik och gå direkt till källan av allt vi kallar för livet. Det spelar ingen roll hur många änglar du har i rummet eller hur staten lurar oss genom korruption så länge du inte går till botten med var ifrån det kommer på det djupaste planet. Fängslas du av oförklarliga upplevelser eller orättvisor kommer du aldrig komma fram till vad Buddha eller Jesus kom fram till på sin tid. Att sträva mot något annat än fullständig upplysning är att sitta fast i drömmen som för alltid kommer att bidra till ditt lidande.

Tips på olika praktiker
– Allt som gör dig mer medveten om stunden. Att analysera tankar om stunden och universum är inte att vara medveten om stunden, det tar dig snarare längre bort från det som är. Tänkaren och tankar är en och samma.

– Självutredning. Ifrågasätt dig själv och din existens när som helst men förstå att alla slutsatser du kommer fram till är fel svar. Låt inte det hindra dig från att fortsätta ställa frågor! Det är en del av praktiken.

– Ta promenader utan telefonen (gärna varje dag). Bli medveten om varje steg, varje lukt, varje förnimmelse på kroppen. Känn hur lungorna fylls och töms. Se om du kan hitta spår av lidande i naturen. Hittar du lidande så ställ dig frågan ”Vem lider?”. På detta sätt börjar du gå djupare och djupare i dina frågor och funderingar.

– Yoga. Använd Yoga som en form av meditation. Yoga är inte till för att bygga muskler. Yoga är ett hjälpmedel för att kunna hålla sig medveten i vardagen.

Vipassana
Är du trött på ditt eget skitsnack? Trött i allmänhet? Är du redo för att fullkomligt förändra ditt liv på de mest otänkbara sätten? Boka en Vipassana-kurs idag. Förr eller senare måste du möta dig själv. Tror du verkligen att du kan skjuta upp tomrummet inom dig hur länge som helst? Har du förstått att du kommer att dö? Varför vänta med att ta i tu med dessa djupa och svåra frågor? Varför kan du inte samla mod idag och våga möta dig själv? Du vet att du måste göra det och du vet att det är den enda vägen till sann lycka och sann harmoni. Dagen då du vågar möta dig själv är dagen ditt liv förvandlas till ett levande mirakel.

Jag har investerat min tid i ett antal kurser och det är det mest effektiva du kan göra om du vill vakna. Boka en kurs här och skriv till mig om du har eventuella frågor innan kursen börjar. Vill du meditera på egen hand finns här en guide. Eller passa på att besöka oss i Göteborg innan vi åker igen 🙂

Stanna vaken, stanna medveten och med tiden blir det så naturligt och självklart.

Much love

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *