' Sluta leta efter frihet – Living Truth

Sluta leta efter frihet

Frihet är en sak som de flesta önskar men få som har.

Vad är frihet för dig? För mig är frihet att inte ha några måsten. Frihet är att inte vara rädd för någonting. Frihet är att vara äkta. Frihet är att göra något man tycker om.

Att ignorera ovan skapar alla våra problem. Vi stressar och vi bråkar och vi har ständigt inre konflikter med oss själva om vad vi skall och borde göra. Det är hela tiden nästa steg som skall tas och vi kommer aldrig riktigt fram till en långvarig lycka. Varför accepterar vi detta? Vi föds fria och vi kom inte hit för att leva ett liv som någon annan har sagt att vi skall leva. Men det gör vi. Vi lyssnar på alla andra och vi försöker vara så duktiga vi kan för att platsa in i det stora hela. Vi är rädda för vad andra människor skall tycka om oss. Hemma får man vara hur man vill men när vi samlas i en stor grupp så är det ingen som vågar visa sitt riktiga jag. Ingen vågar vara sig själv för de allra flesta spelar ett jävla spel. Man är en person hemma, en person på jobbet, en person med sin vän och en med sin partner… Hur många personligheter behöver vi egentligen?

Vi är rädda för vad andra skall tycka. ”Tänk om jag inte är tillräckligt bra eller tänk om jag inte framstår som perfekt” Alla dessa tankar man plågar sitt inre med gör att man sakta tynar bort. Alla andra har en himla massa att säga om hur man skall vara eller hur man borde vara men alla dessa goda råd betyder inte ett skit. Personen som levererar råden levererar råden baserat på sin egen verklighetsuppfattning.
Det stora problemet blir när en individ börjar tro på vad alla andra säger… Individen börjar tro på att den inte är bra och att det är något fel. När sådana tankar sätter sig i det undermedvetna blir det en verklighet och vi börjar då sträva efter andras bekräftelse.

Lägg av med det. Eller fortsätt. Men börja inse att beteendet som vi haft sen vi föddes inte leder någonstans. Har man letat efter lyckan i 10,20 eller 50 år och ännu inte hittat den så måste man väl snart börja ifrågasätta om metoderna man använder verkligen fungerar? Var ledsen, gråt eller gör vad som helst. Det mest onaturliga som finns är att vara en robot! Men vi tror att det är det bästa sättet att vara. Vi försöker leva upp till ideal och ideal är inget annat än just det. De går inte att uppnå.

De som gnäller mest på andra är de som gör minst och är olyckligast. Så tänk efter på vem du dömer och vad du säger för det slår bara tillbaka på dig själv. <3

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =