' Släpp taget om det som hänt – Living Truth

Släpp taget om det som hänt

Välkommen hit min vän.

Låt oss prova ett nytt experiment, låt oss se om vi kan komma till slutet utan att veta hur. Dock brukar det alltid se ut på liknande sätt: jag vilar händerna på tangenterna och kollar på klockan. Rätt som det är har en timme passerat och ett nytt blogginlägg är skapat. Hur sjutton gick det till?

Givetvis kan jag bara gissa mig till men när jag skriver hamnar jag i ett flow som gör att tiden försvinner och det är inte längre en person som sköter skapandet. Sanningen är att det är aldrig du som person som skapar något, skapandet sker genom dig. Medvetandet tar över spakarna och sköter det kreativa åt dig. Att bli uppmärksam på detta fenomen är till stor hjälp i vardagen, man inser att springa runt i cirklar utan tydlig riktning är ganska ansträngande. Ett bra exempel är när man ligger på motorvägen och kör. Rätt som det är dyker tanken upp ”Är jag redan här?”.

Var fanns du under tiden? Du svävade med i tankar om ingenting och när du vaknade ur drömmen befann du dig på en ny plats. Ungefär på detta vis går vi runt i vardagen, vi reflekterar inte var vi är, vilka intryck vi har eller hur det känns i kroppen. Ibland kan vi få en glimt av verkligheten men har man aldrig hört talas om att man är rent medvetande, kommer livet se likadant ut. Man gör en massa saker utan att man vet om det och vips har klockan blivit så mycket att man måste gå och lägga sig. Det är också en anledning till att det är enkelt att fastna i rutiner, det sker ju per automatik. Glöm inte bort att fråga dig själv om det du gör är betydelsefullt för dig. Vad vill ditt hjärta?

Allt det här sker oavsett om man heter Buddha, Donkey Kong eller Malin. Dagarna passerar och ju mindre medveten man är desto mindre styr man över hur dagen blir, man är ett offer för omständigheter. Allting sker av sig självt men när vi blir medvetna om detta faktum blir allt mer intressant. Kan du lära dig att bli medveten i varje stund finner du en enorm trygghet, allt känns väldigt bekant och omfamnande. Kan du känna stämbanden när du pratar? När du dricker vatten, kan du känna hur det känns i munnen när du sväljer? När du upplever allt på ett medvetet sätt har du också möjligheter att ändra på dina beteenden, du ser tydligt att du inte behöver följa de invanda impulserna och tankarna.

Vare sig du är medveten eller ej så kommer saker att hända. Men hur medveten du är gör hela skillnaden i hur vacker världen framstår. Nu när du läst allt det här så kan vi dra slutsatsen att det är precis så här det skulle bli. Hur skulle detta kunnat ske på något annat sätt? Det som hänt var meningen att hända och det ligger helt utanför din eller min kontroll. Det är ett samspel som styrs av medvetande och detta medvetande är allt som finns. Det är villkorslöst men ändå händer det. Varken du eller jag visste hur vi skulle komma till slutet av den här texten. Men nu är vi här.

Med andra ord: Det är enklast att låta allt vara. Det har ju redan hänt.

Ladda ner min gratis e-bok för att lära dig hur du höjer volymen på hjärtats röst och gör saker du tycker om till en vana.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 9 =