' Semester varje dag – Living Truth

Semester varje dag

Man skall kunna göra vad man vill på semestern

Så uttryckte sig en vän igår när vi var ute och käkade. Självklart skall man kunna göra vad man vill på semestern! Men jag är inte här för att kunna göra vad jag vill på semestern. Jag vill kunna göra vad jag vill varje dag!

Det finns några viktiga principer för att kunna uppnå detta lyxliv. Målmedvetenhet, önskan, fantasi och en dag i taget.

Det är lite motsägelsefullt att blicka framåt och samtidigt uppskatta stunden. Man får hitta en balans med att hålla blicken långt fram och samtidigt inte glömma bort vart man är. Det börjar inte med att komma dit man vill, det börjar med att göra det man vill och göra det nu. Så fort man börjar ägna sig åt det som förgyller vardagen kommer resten att falla på plats om man bara fortsätter göra det man tycker om. Så fort jag slutade bry mig om vad andra skulle tänka om mig så har jag nu en blogg och kan skriva precis vad jag vill. Jag tycker om att läsa, skriva och jag tycker om att meditera och jag tänker därför fortsätta med dessa sysslor tills dess att dem inte förgyller min tillvaro längre. Jag är övertygad om att handling skapar kedjereaktioner som leder till andra bra och spännande saker.

Thinking will not overcome fear but action will.

– William Clement Stone

Det är i grunden ingen skillnad på våra tankar och våra känslor vilket betyder att våra känslor är en direkt spegling av våra tankar. Jag tänker att om jag försöker fylla mitt liv med bra tankar och andra människor som inspirerar mig så kommer således den externa världen att formas efter det. För mig är meditation en nyckel för att kunna drömma stort, hålla fokus och ta till handling.

Jag har med egen erfarenhet märkt att det inte finns någon regel för hur många bra saker som dyker upp efter varje ny handling men den spontana känslan är att det finns oändligt många nya möjligheter efter varje vägval. Den instinktiva känslan som dyker upp, ni vet den som är så lätt att trycka undan, är oftast den känslan som bär alla svaren. Jag har börjat gå efter den känslan och det är fortfarande motsträvigt varje gång jag gör något som ligger utanför min bekvämlighet. Men i slutändan visar det sig att det alltid leder till något bra! Bikram Yoga har lett till en ny kontakt i min telefonbok och bara en sån liten sak gör mig väldigt glad.

Små steg = Små resultat

Stora steg = Stora resultat

Känner ni igen den lilla rösten som ibland viskar saker men som man oftast ignorerar som otänkbar eller orimlig?

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − 4 =