' Se det som inte syns – Living Truth

Se det som inte syns

Om en snickare pratar om att bygga ett hus så är det enkelt för honom att visa ritningar och inom en snar framtid kan han även bjuda hem dig när huset står klart. Men hur skall han förklara en inre värld full av fred och harmoni? Även om han lyckas förklara det osynliga – hur skall han kunna visa dig?

Ett hus byggt av och med kärlek
Idén kom till honom efter att han hade varit på en teater och nu satt han i bilen på väg hem. Han såg klart och tydligt alla detaljer vilket fick honom att börja planerna och sakta men säkert stod ett vackert hus färdigt. Magiskt, tänker du. Du knackar på snickarens dörr och börjar genast ställa frågor som du hoppas skall leda dig till ett minst lika fint hus. Eftersom snickaren värnar om sina systrar och bröder förklarar han allt i minsta detalj, allt från markarbetet till avloppsrör och elinstallation. Inte nog med att han ger dig en kopia på ritningarna, han ger dig dessutom värdefulla tips och bollar idéer för att ditt hus skall stå lika fint och välbyggt som hans.

Ta vara på chansen
I den synliga världen finns det lite olika sätt du kan handskas med detta. Är du flitig så tackar du snickaren och sätter genast igång att bygga. Råkar du ha mycket pengar och känner dig lite lat så tackar du snickaren och går hem. Där ringer du den bästa arkitekt-och-byggfirman i staden och betalar vad det kostar för att ditt hus skall bli större och vackrare än snickarens.

Det vanligaste är dock att du lyssnar några minuter på snickaren, tackar för tipsen och sedan börjar du prata om vad som hänt under dagen eller vad din granne utsatte din katt för på påskafton. Samtalet övergår till småprat och snart har du druckit upp din kopp té och får en känsla av att det är dags att åka hem. Drömmen om ett hus glöms bort lika snabbt som din katt gick från en svans till ingen och på morgonen när klockan ringer är det bara ett minne blott.

Det är enkelt att välja och vraka bland det vi kan se
Kanske kan du kan bygga ett hus i framtiden eller så vill du inte ha ett hus tillräckligt mycket. Det kanske finns något annat som är bättre. När det kommer till saker vi kan se är det enkelt att skilja på det vi vill ha och det vi motsätter oss – men hur vet du att du vill ha något som inte går att se? Även om du kan se att snickaren alltid har ett leende på läpparna och alltid behandlar sin omgivning med kärlek så kan du inte se varför ett hus skall göra dig gladare. Särskilt om han talar om ett hus du inte kan se.

Hur vet du att du vill ha något som inte går att se?

Snickaren förstår dina funderingar och han kan bara visa dig vägen men eftersom han är full av kärlek och visdom öppnar han även dörren. Det enda du behöver göra är att ta ett litet steg.

Är du redo?
Faktum är att vi människor har varje vaken stund förmågan att kliva in i det osynliga och okända. Varje sekund ger naturen dig möjlighet att själv se efter men eftersom vi har trasslat in oss i det synliga blir snickarens värme och välvilja inget annat än mer trassel. Universums trassel hypnotiserar dig och gör det osynliga ointressant och oviktigt. Men är du redo att ta ett kliv tillbaka så kan du med egna ögon se att det som är trassel i själva verket är miraklet.

Vintergatan njuter av tystnaden

Om du följer snickarens goda råd och vägledning kommer du förstå att du alltid stått i himlens hus men att du hela tiden har knackat från insidan. Universums former är till för din beskådning och förundran men så fort du glömmer bort förvandlas du till trasslets mittpunkt. Stanna utanför och se på. Du är redan hemma. Du är redan i värmen.

Much love

Kommentera eller dela <3

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 4 =