' Sammanträffanden i vardagen – Living Truth

Sammanträffanden i vardagen

Hösten är här! I vanliga fall när någon säger höst i Sverige blir jag smått deprimerad för jag vet att det innebär en lång tid av mörker. Men här lyser solen som den brukar. Fantastiskt.

Ytterligare en vecka har passerat och det var tre månader sedan jag kom till Chile. Om detta vore semester så är tre månader lång tid för att varva ner men nu när jag inte har något vanligt jobb längre, så går tre månader väldigt snabbt. Avsaknaden av jobb plus meditation förändrar tidsuppfattningen rejält. Tre veckor eller tre månader har liksom ingen betydelse längre, det enda jag kan göra är att leva nu oavsett hur jag räknar. Detta innebär förstås att mina stresshormoner har sjunkit till botten och vad som kommer hända sen känns inte lika viktigt längre. Dessutom finns det mycket mer utrymme för intressanta idéer och drömmar.

Med detta upplever jag nya och oförklarliga sammanträffanden som som gör allt mer intressant. Gårdagen är ett bra exempel. Jag åkte till en strand en bit utanför staden med några vänner till den hittills finaste stranden jag sett här i Chile, perfekt sand med perfekta vågor och en perfekt solnedgång. Oväntat och därför magiskt. Pratade med en vän som rest över hela världen men han har inte varit på Jamaica ännu. Vi pratade om Jamaica en stund, om musiken, maten och människorna, vi vill såklart åka dit någon dag och kolla in läget. Det verkar grymt!

När solen hade gått ner åkte vi hem för att laga mat och sedan kolla in nattlivet. Just den här dagen råkade vi komma i kontakt med ett par som skulle till en konsert och vi bestämde oss för att haka på. Vi åkte till en club och tog hissen upp till femte våningen med utsikt över hela kusten och stadens nattljus samtidigt som det spelades go reggae. En stund senare kliver en reggae-artist, direkt influgen från Jamaica, fram och kör ett liveuppträdande i 90 minuter. Doften av exotiska örter osade i lokalen, människor dansade fritt och närmare Jamaica än såhär kunde vi inte komma den där dagen.

Det roliga med att blicka inåt är att liknande sammanträffanden händer oftare och oftare, det blir en del av vardagen. Antingen beror det på att man blir mer uppmärksam på omgivningen eller så är det helt enkelt så att man ser världen som lite mer magisk. Fantasi eller inte, men det gör mig mer övertygad om att allt faktiskt hänger ihop. Det finns inget som heter slump. Inte nog med det, paret jag pratade om, lagar just nu mat från Karibien till oss. Nya upplevelser tillsammans med synkronisering i vardagen gör att man blir mer ödmjuk och förlåtande mot resten av världen. Jag är medveten om hemskheter men mitt fokus kommer alltid kvarstå på det positiva. Vi behöver kreativa lösningar och det skapas endast ur kärlek och förståelse, inte av hat och motvilja.

När man tar steget utanför sin bekvämlighet och bestämmer sig för att växa så kommer nya saker inträffa, det är omöjligt att undvika. Om du dessutom besitter en harmonisk attityd så är det allt något bra som sker.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =