' Riskera för att få det du vill ha – Living Truth

Riskera för att få det du vill ha

A ship is always safe at the shore – but that is NOT what it is built for.

-Albert Einstein

Är du rädd att förlora det du har kan du heller inte få mer av det du önskar.

Det mesta idag går ut på att göra det så enkelt som möjligt. Vi vill ha allting serverat och köper alla möjliga produkter för att göra livet enklare och bekvämare. Det finns hur många coola produkter som helst för den som känner sig bekväm och den med mycket pengar har råd att köpa dem alla. Det är så bekvämt och behagligt att man snart inte behöver tänka själv. Faktum är att de allra flesta tänker inte själva utan allt är baserat på vad omgivningen vill att man skall göra och vad andra människor skall tycka.

Tänk vad skönt det hade varit att gå fram till någon man inte gillar och berätta att man tycker den är helt pantad i huvudet. Förklara att man inte har någon anledning till varför utan det bara känns skönt att få det sagt. Men det fungerar ju inte för då kan man anses som konstig eller att man har ett dåligt beteende. Det vi istället gör är att hålla allt inom oss och tar ut det på något eller någon annan vid ett senare tillfälle.

Det bästa alternativet hade varit att man inte vistas i miljöer eller träffar människor man har svårt för. Men då kommer genast frågan.. Hur fan gör man det då? Fråga inte mig, jag säger bara att det hade varit skönt att slippa. Det bästa sättet att slippa allt man inte vill ha är att göra det man vill ha. Men varför gör vi inte det då?

Nästan alla människor jag pratar med vet en enda sak: Vad de inte vill ha. När jag frågar vad de vill ha får man ofta svaret ”Jag vill inte ha problem” Hallå…. Lyssna på dig själv.. jag frågar vad du vill ha, jag frågar inte vad du inte vill ha! Varför är det så svårt att veta vad man vill ha?

Om det nu visar sig att man vet vad man vill ha så kommer det istället en massa bortförklaringar till varför man inte kan. Allt grundar sig i rädsla för att ändra på det man har. Man är så bekväm med allt man har att man inte vill förlora det. För att ändra på det man inte vill ha så krävs det att man börjar riskera och det behöver inte ens vara några större risker. Tyvärr är risken för att göra bort sig alldeles för stor för de flesta. När en risk tas så öppnar sig nya möjligheter och det är bara så naturlagarna fungerar! Ju större risk man tar desto mer får man tillbaka. Det är läskigt men rädslan måste övervinnas innan man får sin belöning och man kan aldrig få någonting för ingenting.

Riskera mera eller sluta önska att du vill ha något annat. Antigen eller 😀

Varför tror du att du inte kan?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =