Rikta fokus inåt

Vad vi vet så är det mänskliga sinnet det bästa verktyget som naturen har skapat. Men dess fulla potential är endast till nytta när vi slutar identifiera oss med det.

Allt kommer till dig. Du upplever allt.
Du kan nu i din direkta upplevelse förstå att allt du har varit med om eller allt du har uppnått har kommit till dig. Du kan äga en bil, du kan bygga ett hus, du kan få en födelsedagspresent men ingenting av detta är du. Du kan ha en partner, du kan ha känslor av lycka, du kan ha känslor av sorg. Fortfarande är ingenting av detta den du är. När du på riktigt kan se att du är den som observerar allt detta så har du skapat ett avstånd mellan dig och sinnet.

Just observe
Om du nu har förstått att du är den som observerar sinnet, att du är formlös i din natur och din innersta essens påverkas inte av det som händer i världen. Somliga gör den här igenkänningen relativt snabbt, andra tar tid på sig och vissa förstår det aldrig. Men här och nu är jag övertygad om att du kan ta några djupa andetag och vara den som observerar stunden som den är. Du behöver alltså inte göra något för detta, du behöver bara observera. I början är det helt obegripligt att det skulle kunna göra skillnad men kom ihåg alla mästare genom tiderna: ”Sanningen är förbisedd”.

Så enkelt att det blir svårt
Låt oss säga att du faktiskt kan slappna av där du sitter. Var vaken och uppmärksam på det som händer så märker du genast att du hamnar i någon form av oförklarligt lugn som i sig är relativt subtilt. Det finns där… men det gör inget väsen av sig. Jag noterar att just nu finns något bakom sinnet och det känns olustigt men samtidigt är jag inte stressad över vad som skall hända imorgon. Det enkla är att uppleva denna stillhet. Det svåra är när sinnet börjar ställa frågor om vad det betyder. Vips så har vi svävat iväg i det högre självet, anden och allt annat spirituellt. Vem du är har ingenting med det att göra.

Följ inte tankar!
När sinnet kommer tillbaka förstå att det är ytterligare ett fenomen som dyker upp i ditt ”synfält”. Du är inte det som syns eller hörs, du är fortfarande den som observerar, ingenting har ändrats. Din förmåga att stanna i det okända kommer att ta dig hela vägen till frihet. Med andra ord: upplysning. Stanna medveten, följ inte med i tankarna och ha alltid ditt fokus inom dig själv.

Allt är en reflektion av dig
Så länge du har en tro på något kommer världen att buga för din tro. Om det är en bra eller dålig tro struntar naturen i, du bestämmer hur den skall se ut. Sinnet är bra på att släpa med dig i alla virriga tankebanor men när du blir mer medveten kan du se hur sinnet kommer från dig och hur det återvänder till dig. Allt utgår från stillheten som redan finns där. Enda sättet för att ”connecta” med detta är att överge sin tro på att vara en kropp och ett sinne.

Önskar du bli expert på att vara dig själv?
Läs här

 

Mitt enda intresse är att folk som är förvirrade skall få tillgång till en utväg. Utvägen är att sluta fokusera utåt och enda sättet är att du som läser delar mina inlägg via knapparna nedan. Kommentera om du har frågor så kan vi tillsammans reda ut frågetecken. Tack!

Much love

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *